News

China și Noua Zeelandă, primele două țări care au renunțat la toate restricțiile, au din nou probleme! Îngrijorări cu privire la turism

17.06.2020 | 13:33
China si Noua Zeelanda primele doua tari care au renuntat la toate restrictiile au din nou probleme Ingrijorari cu privire la turism
ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă și Beijingul au declarat la începutul lunii iunie că nu mai au cazuri de COVID-19 și au eliminat restricțiile. Toată lumea s-a întors la viața normală, școlile și magazinele s-au deschis, iar regulile de distanțare socială nu mai erau necesare. Ei bine, această situație nu a durat mult.

Săptămâna trecută, mai multe zone din capitala chineză au intrat în stare de alertă după ce au apărut mai multe cazuri COVID-19 legate de cea mai mare piață alimentară en-gros a orașului. Restricțiile au fost rapid impuse, iar rezidenții nu mai au voie să părăsească orașul. Școlile sunt închise.

ADVERTISEMENT

În Noua Zeelandă, două femei care au zburat din Marea Britanie pentru a vedea o rudă aflată pe moarte, au fost testate pozitiv. Ele au fost lăsate din carantină din motive de compasiune și acum Noua Zeelandă are noi bătăi de cap.

China și Noua Zeelandă au din nou probleme cu COVID-19: ” Carantina îndelungată este o mare problemă pentru turism”

“Testarea călătorilor la intrarea în țară s-ar putea să nu fie suficientă, având în vedere perioada de incubație a virusului și riscul de fals negativ. Carantina îndelungată este o mare problemă pentru turism și interferează și cu călătoriile de afaceri”, susține Prof Lindsay Wiley, director de la American University Washington College of Law pentru Guardian.

ADVERTISEMENT

În prezent, granițele Chinei și Noii Zeelande sunt deschise doar pentru cetățenii lor, iar un număr mic de străini au scutiri din partea autorităților. Ambele au introdus reguli de autoizolare de 14 zile pentru toate sosirile, astfel că majoritatea vizitelor pe termen scurt pentru turism sau muncă sunt afectate.

Nici vaccinurile nu oferă soluție pentru problemele economice cauzate de carantină, susține Wiley: “Protecția oferită de un vaccin este imperfectă, așa cum este valabil pentru majoritatea vaccinurilor, acesta va depinde, de asemenea și de numărul de vaccinuri distribuite la scară largă și câți doresc să se vaccineze”.

ADVERTISEMENT

China a încercat să își protejeze capitala încă de la începutul pandemiei!

Ambele țări au lansat programe de teste și anchete epidemiologice pentru a ajunge la toate contactele posibile ale celor infectați. Noua Zeelandă a anulat toate excepțiile privitoare la măsurile de carantină.

China a luat măsuri suplimentare pentru a-și proteja capitala încă de la începutul pandemiei. În Beijing există și un număr uriaș de oameni din categoriile de risc și pentru chinezi acest oraș are și o importanță simbolică.

ADVERTISEMENT

După noua testare în masă, au fost descoperite 100 de cazuri, iar guvernul a descris situația ca fiind “extrem de severă”. Școlile s-au închis și a fost oprită deplasarea în afara orașului.

O nouă carantină ar fi o lovitură importantă pentru economia Chinei!

Spre deosebire de Noua Zeelandă, nu există niciun indiciu cu privire la locul în care a pornit focarul, asta stârnind motive de îngrijorare cu privire la modul în care a reapărut virusul, după mai mult de 14 zile de la ultimul caz cunoscut la nivel local.

O nouă perioadă de carantinare ar fi o lovitură importantă pentru economia Chinei, deja devastată de COVID-19. Noul coronavirus a stopat creșterea economică a Chinei, care durează de decenii.

Menținerea frontierelor închise ar putea alunga investitorii străini, care ar putea căuta alte țări în care să își desfășoare activitatea și alte piețe în care să își vândă produsele.

ADVERTISEMENT