News

Cinci cadavre recuperate din mare după prăbușirea elicopterului armatei japoneze. Căutările continuă în zona insulei Okinawa

Cinci militari japonezi au murit și alți cinci sunt dați dispăruți în urma prăbușirii unui elicopter în apele teritoritale nipone.
16.04.2023 | 15:45
Cinci cadavre recuperate din mare dupa prabusirea elicopterului armatei japoneze Cautarile continua in zona insulei Okinawa
Elicopter UH-60JA, de tipul celui prăbușit în mare/ Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Cinci cadavre au fost găsite de un submarin într-o operațiune de căutare a unui elicopter al armatei japoneze care a fost dat dispărut la începutul acestei luni cu 10 persoane la bord, la sud de prefectura Okinawa, informează Kyodo News.

Cadavrele au fost găsite pe fundul oceanului

Armata încearcă să stabilească identitatea persoanelor găsite pentru a confirma oficial dacă este vorba de militarii aflați la bordul elicopterului Mitsubishi UH-60JA. O parte avariată a aeronavei a fost localizată și urmează să fie recuperată.

ADVERTISEMENT

Cadavrele au fost găsite în cursul dimineții de duminică, pe fundul oceanului, la o adâncime de circa 106 metri. Căutările continuă pentru localizarea celorlalte cinci persoane date dispărute. Se crede că elicopterul s-a prăbușit după ce a dispărut de pe radar la scurtă vreme de la decolarea de pe insula Miyako, pe 6 aprilie.

Operațiunile de căutare au decurs cu dificultate fiind necesară o tehnică specială care să permită scadandrilor să opereze la adâncimi mari pentru perioada mai lungi. Încercările de a utiliza echipamentul special au fost oprite vineri din cauza unor defecțiuni, iar sâmbătă au fost temporar întrerupte din cauza vremii.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele aflate la bord se afla și generalul-locotenent Sakamoto Yuichi (55 ani), comandant al Diviziei a 8-a a forțelor terestre japoneze, staționată în prefectura Kumamoto. Trupurile au fost găsite la 6 kilometri nord de insula Irabu, care este legată de Miyako printr-un pod.

Cauza accidentului rămâne necunoscută

Deocamdată nu este cunoscută cauza imediată a accidentului aviatic. Niciunul dintre cele două turnuri de control a traficului aerian din zonă nu au primit vreun mesaj de alarmă din partea transmițătorului de urgență al aeronavei, programat să se activeze automat în caz de impact.

ADVERTISEMENT

Elicopterul a trecut printr-o inspecție speciale la sfârșitul lunii martie, după 50 de ore de zbor, și a fost testat printr-un zbor de o oră însă niciun fel de anormalitate nu a fost detectată cu acest prilej.

Dispariția elicopterului a fost anunțată pe 7 aprilie de către ministrul Apărării din Japonia, Hamada Yasukazu. Imedia după dispariție, Paza de Coastă a găsit doar fragmente din aeronavă, precum o ușă, o bucată de elice și o vestă de salvare.

ADVERTISEMENT

Aeronava erau un elicopter Mitsubishi UH-60JA, cea mai recentă variantă a modelului H-60 care, la rândul său, se baza pe o aeronavă americană, Sikorsky S-70. Mitsubishi UH-60JA este conceput pentru lupta împotriva submarinelor și pentru misiuni de salvare.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink