News

Tragedie militară în Japonia. Un elicopter al armatei s-a prăbuşit în mare, la bord se aflau zece persoane, inclusiv un general

O catastrofă aviatică a fost confirmată vineri de ministerul japonez al apărării, un elicopter Black Hawk prăbuşindu-se în timpul unei misiuni de recunoaştere.
07.04.2023 | 12:24
Tragedie militara in Japonia Un elicopter al armatei sa prabusit in mare la bord se aflau zece persoane inclusiv un general
Un elicopter aparţinând Diviziei a 8-a a Forţelor Terestre nipone s-a prăbuşit în mare
ADVERTISEMENT

O barcă de salvare nefolosită, o bucată de uşă și alte părți, despre care se crede că ar fi rămășițele unui elicopter militar japonez Black Hawk, care transporta zece persoane şi despre care se presupune că s-ar fi prăbușit în mare, au fost găsite în Japonia, au anunțat vineri autoritățile nipone.

Generalul din elicopter era din Divizia a 8-a Forţelor Terestre

Ministrul Apărării, Yasukazu Hamada, care s-a abținut cu greu să nu plângă, în fața reporterilor, a declarat că niciunul dintre membrii echipajului nu a fost găsit în timpul căutărilor de vineri. Acesta spune că situaţia este tratată cu foarte mare seriozitate și dă asigurări că se vor lua toate măsurile pentru ca misiunea de salvare să se desfăşoare în siguranță.

ADVERTISEMENT

Yasukazu Hamada s-a declarat hotărât să găsească cele zece persoane, inclusiv pe generalul Yuichi Sakamoto, care se aflau la bordul elicopterului militar dispărut de pe radare în apropierea unei insule în sudul Japoniei. „Vom face totul pentru a salva cei zece oameni care sunt încă dispăruți, continuăm să strângem informații despre amploarea pagubelor”, a spus acesta.

Doi piloţi, doi mecanici şi şase membri ai echipajului se aflau la bordul acestui elicopter, de tip UH-60JA aparţinând Forţelor Terestre japoneze de Autorpărare (GSDF), care a dispărut joi, înainte de ora locală 17.00 (11.00, ora României) în timp ce zbura în apropiere de Insula Miyako, în departamentul insular Okinawa.

ADVERTISEMENT

Între timp, Paza de Coastă japoneză a găsit mai multe fragmente ale elicopterului, între care o uşă, o pală de elice şi o barcă de salvare galbenă, care se afla încă în sac. “Am desfăşurat operaţiuni de căutare şi salvare în zonă toată noaptea, dar nu l-a găsit încă pe generalul Yuichi Sakamoto din cadrul celei de-a 8-a Divizii a Forţelor Terestre de Autoapărare şi nici celelalte nouă persoane de la bordul elicopterului”, a spus cu lacrimi în ochi ministrul Apărării.

”Vom continua să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a salva cât mai rapid toate persoanele care se aflau la bord, cu nave şi avioane aparţinând Forţelor maritime şi aeriene de autoapărare şi cu nave de patrulare ale Pazei de Coastă”, a declarat şi un comandant GSDF, Yasunori Morishita.

ADVERTISEMENT

Autorităţile nu au dat niciun indiciu despre cauzele acestui posibil accident, care a avut loc în cursul unei misiuni de recunoaştere. Elicopterul făcea parte din trupele regiunii Kumamoto, din sudul arhipelagului japonez, potrivit postului public de televiziune NHK.

Elicopterul a decolat de pe Insula Miyako în jurul orei locale 16.00 (10.00, ora României) şi urma să revină la bază după aproximativ o oră de zbor. Aparatul a dispărut însă la doar zece minute după decolare și se crede că s-a prăbușit în apă, într-o zonă la aproximativ 1.800 de kilometri sud-vest de Tokyo.

ADVERTISEMENT

În trecutul apropiat, în Japonia s-au înregistrat mai multe accidente aeriene militare grave. Astfel, în ianuarie 2022, un avion de vânătoare de tip F-15 s-a prăbuşit în mare, în centrul Japoniei, iar cei doi piloţi de la bord au murit. De asemenea, în 2019, un avion de vânătoare de tip F-35A s-a prăbuşit în largul coastei de nord-est, iar căutări ale cadavrului pilotului şi epavei pline de secrete tehnologice au fost în cele din urmă abandonate. Ministerul japonez al Apărării a anunţat ulterior că pilotul, care a murit în accident, s-ar fi dezorientat în spaţiu.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată