Simona Halep

Cinci capi de serie de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep au ieșit în prima zi la Wimbledon 2019! Cum arată acum traseul spre finală

02.07.2019 | 14:01
Cinci capi de serie de pe jumatatea de tablou a Simonei Halep au iesit in prima zi la Wimbledon 2019 Cum arata acum traseul spre finala

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2019, după ce a trecut de Aliaksandra Sasnovich, în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5. Astfel, vom avea un duel sută la sută românesc în turul 2 al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Simona o înfruntă pe Mihaela Buzărnescu, după ce aceasta din urmă a trecut de Jessica Pegula, 6-4, 6-4.

Învingătoarea din această partidă ar urma să aibă un traseu ceva mai ușor spre ultimul act la Wimbledon 2019, față de ceea ce a fost stabilit inițial, imediat după tragerea la sorți a turneului. Asta după ce nu mai puțin de cinci capi de serie de pe jumătatea de tablou a celor două românce au părăsit competiția în chiar prima zi.

Caroline Wozniacki rămâne cea mai bine clasată dintre rivalele de pe sfertul de tablou al Simonei Halep, după ce Osaka și Sabalenka au ieșit în turul 1

  • Naomi Osaka, favorită numărul 2 la Wimbledon 2019, ceea ce înseamnă că nipona era cea mai importantă jucătoare de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, a fost eliminată în mod surprinzător încă din primul tur! Osaka a fost învinsă de Yulia Putintseva, scor 6-7 (4), 2-6. Osaka ar fi putut fi adversara Simonei în sferturile de finală de la Wimbledon.
  •  Aryna Sabalenka, favorită numărul 10, părăsește și ea competiția. Jucătoarea din Belarus a fost scoasă de Magdalena Rybarikova, victorie cu 6-2, 6-4 a slovacei. Rybarikova este o jucătoare foarte bună pe iarbă, deci ar putea fi un pericol de luat în calcul. Un posibil duel cu Halep sau Buzărnescu ar urma în optimile de finală.
  •  Marketa Vondrousova, finalista de la Roland Garros 2019, nu va aduna puncte WTA și de pe iarba britanică. Favorită numărul 16, jucătoarea din Cehia a ieșit din primul tur, învinsă de Madison Brengle, 4-6, 4-6. Vondrousova ar fi putut fi adversara Simonei Halep în semifinale la Wimbledon 2019.
  •  Caroline Garcia, favorită numărul 23, iese și ea din calcule mai repede decât s-ar fi așteptat specialiștii. Franțuzoaica a fost învinsă de Shuai Zhang, scor 4-6, 0-6. Garcia ar fi putut juca în faza semifinalelor cu Halep sau Buzărnescu.
  •  Daria Kasatkina, favorită 29, își continuă și ea forma slabă. A pierdut la Ajla Tomljanovic, scor 3-6, 1-6. Conform tragerii la sorți, Kasatkina ar fi fost primul cap de serie care i-ar fi putut ieși în cale Simonei Halep, în turul 3 al competiției. Cum rusoaica a fost eliminată, Madison Keys, favorită 17, ar putea fi primul cap de serie în calea Simonei, în optimile de finală.

Posibil duel între Simona Halep și noua senzație a tenisului, Cori Gauff, în turul 4 la Wimbledon 2019

În afara celor cinci capi de serie, Simona Halep a scăpat de o altă jucătoare importantă de pe secțiunea ei de tablou. Este vorba despre Venus Williams, redutabilă în special pe iarbă, cea care a pierdut la Cori Gauff, 15 ani, cea mai tânără jucătoare din competiție. Simona ar fi putut să o înfrunte pe Venus în optimile de finală. Iată cum arată acum traseul Simonei Halep spre finala de la Wimbledon 2019. Conform clasamentului, Caroline Wozniacki rămâne cea mai periculoasă adversară de pe sfertul de tablou al Simonei Halep.

  •  turul 2: Mihaela Buzărnescu
  •  turul 3: Victoria Azarenka / Ajla Tomljanovic
  •  turul 4: Madison Keys / Magdalena Rybarikova / Cori Gauff / Polona Hercog
  • sferturi: Caroline Wozniacki / Sofia Kenin
  • semifinale: Karolina Pliskova / Elina Svitolina
  • finală: Ashleigh Barty / Serena Williams / Angelique Kerber