News

Cinci defecte ale noului model Dacia Duster. Analiza unui jurnalist din Marea Britanie. Video

Un jurnalist auto din Marea Britanie a analizat în detaliu noua versiune Dacia Duster. Specialistul din insulă a descoperit cinci defecte la vehiculul produs la Mioveni.
20.06.2022 | 10:40
Cinci defecte ale noului model Dacia Duster Analiza unui jurnalist din Marea Britanie Video
Dacia Duster, analizată de britanici. Cinci defecte descoperite la cel mai recent model lansat pe piață. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cel mai bine vândut SUV din România este disponibil pe piață într-o nouă formă începând cu septembrie 2021. Acest noul model Dacia Duster are, în opinia britanicilor, și o serie de defecte.

Dacia Duster, analizată de britanici. Cinci defecte descoperite la cel mai recent model lansat pe piață

Noua Dacia Duster, modelul 2022, a fost pusă în vânzare în a doua parte a anului trecut. Apărută pe piață în 2010, această mașină românească a surprins prin prețul redus. Acest lucru i-a permis companiei din România să vândă circa 2 milioane de exemplare.

ADVERTISEMENT

În acest an, noua Dacia Duster a ajuns să fie analizată și de ochii extrem de critici ai britanicilor. Jurnalistul auto Mat Watson a realizat un test drive cu noua versiune a SUV-ului din Mioveni.

După această primă deplasare, britanicul a găsit și o serie de ”bube” la SUV-ului românesc. Acesta a expus, pe YouTube, cele cinci mari defecte descoperite.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Watson, o primă eroare de design în Dacia Duster este reprezentată de suportul de pahare, care este localizat prea aproape de levierul frânei de mână.

În cazul în care cotiera este extinsă pentru un mai mare suport al braţului, aceasta poate acoperi paharul din suport, scriu cei de la Promotor.ro.

ADVERTISEMENT

Un disconfort apare, în analiza britanicului, și în momentul în care șoferul acționează frâna de mână. Levierul acesteia este localizat mult prea aproape de suportul pentru pahar.

Probleme și cu ușile la noua Dacia Duster

După ”detaliile” de mai sus, un alt aspect negativ care i-a atras atenția lui Mat Watson la noua Dacia Duster este legat de uși, care nu acoperă pragurile.

ADVERTISEMENT

Astfel, spune jurnalistul, dacă vehiculul circulă prin noroi, pragurile se pot murdări și, inevitabil, murdăresc pantalonii pasagerilor sau ai șoferului în momentul în care încearcă să urce în mașină. Watson demonstrează publicului acest lucru și arată pantalonii săi murdari.

Specialistul auto din Regat este nemulțumit și de tabloul de siguranțe poziționat în torpedo. Acest lucru afectează capacitatea de depozitare a torpedoului.

De asemenea, clapeta care acoperă bușonul rezervorului nu a fost pe placul britanicului din cauza modului în care se deschide.

Watson spune că aceasta se deschide cu ajutorul unei manete aflate în interiorul mașinii, în dreptul șoferului, iar acest lucru îngrădește ușurința cu care alimentează mașina.

Criticile britanicului au ajuns și la geamuri. Butonul de deschidere pentru geamul pasagerului de lângă șofer a fost plasat în top 5 cele mai enervante lucruri pe care le întâlnești la noua Dacia Duster.

Noul model Dacia Duster a fost scos la vânzare în toamna anului trecut. Acesta se comercializează cu prețuri începând de la 14.100 de euro, sumă care include și TVA.

ADVERTISEMENT