News

Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua în 2022. Pe ce loc se află Dacia Duster

Automobilul românesc Dacia Duster a fost inclus în topul celor mai fiabile SUV-uri la mâna a doua în anul 2022, peste branduri celebre precum Volvo, Ford sau Land Rover.
01.05.2022 | 12:31
Top 10 cele mai fiabile SUVuri la mana a doua in 2022 Pe ce loc se afla Dacia Duster
Brandul Dacia a ajuns să se lupte de la egal la egal cu giganții auto / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dacia Duster se află în pe un loc fruntaș în top 10, cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua din lume, într-un clasament realizat de site-ul britanic carbuyer.co.uk. Mașina românească a bătut în acest top modele celebre precum Land Rover Discovery Sport, Volvo XC90 și chiar Toyota Rav4.

Skoda Karoq, cea mai fiabilă seond hand din lume

Cum arată topul celor mai fiabile SUV-uri la mâna a doua din lume, în anul 2022.

1.   Skoda Karoq

Skosa Karoq
Skosa Karoq este modelul perfect pentru cei care își cumpără SUV la mâna a doua

Skoda Caroq este considerată cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre achiziționarea unui automobil la mâna a doua de tip SUV. Marile avantaje ale acestui model sunt: motorizarea (1.0 turbocharged și 1.5 litri pe motorină sau 1,6 și 2.0 pe benzină), spațiul interior generos (479 litri) și finisajele extrem de bine realizate care garantează un aspect plăcut al mașinii peste ani.

ADVERTISEMENT

Preț în România (la mâna a doua): 19.000 – 33.000 euro

2.   Porsche Macan

Porsche Macan a primit 4 stele din 5 din partea experților de la carbuyer.co.uk datorită stabilității brandului, care face ca deprecierea în timp a unui astfel de automobil să fie minimă. De asemenea, în ciuda prețului mai ridicat, o mașină cu motor în 6 cilindri poate deveni o alegere bună inclusiv în materie de fiabilitate.

Preț în România (la mâna a doua): 45.000 – 70.000 euro

3.   Kia Niro

Noul model de SUV de la Kia este un hibrid care atrage atenția printr-un motor care poate ajunge la o putere de 201,8 mpg. Publicația britanică susține că cei interesați își pot achiziționa această mașină aproape nouă, la un preț foarte bun.

ADVERTISEMENT

Preț în România (la mâna a doua): 15.000 – 23.000 euro

Britanicii recomandă Dacia Duster

4.   Subaru Forester

Deși pare depășit ca aspect, Subaru Forester rămâne în continuare un model perfect pentru cei care își doresc spațiu, calitate și fiabilitate într-un singur pachet. Modelul Forester este lăudat pentru interiorul său luxos și construcția simplă și solidă.

Preț în România (la mâna a doua): 7.000 – 42.000 euro

5.   Dacia Duster

Dacia Duster
Dacia Duster, un model cu mare succes pe piața din străinătate / Foto: Hepta

Prețul foarte bun al SUV-ului românesc este elementul cheie care-i face pe britanici să recomande acest model și să-i acorde 3,5 stele din 5. Specialiștii au apreciat eforturile constructorului român de a introduce elemente de confort care fac din Dacia Duster un concurent respectabil pentru SUV-urile de tradiție din Europa.

ADVERTISEMENT

Preț în România (la mâna a doua): 6.000 – 17.000 euro

6.   Land Rover Discovery Sport

Land Rover rămâne un brand select iar modelul Discovery Sport se adresează atât ”aventurierilor” care ies de pe șosea și mai fac câte un drum prin pădure, cât și familiilor (cele 5 locuri pot deveni 7 prin adăugarea unei alte banchete).

Preț în România (la mâna a doua): 25.000 – 51.000 euro

7.   Volvo XC90

Volvo XC90
Volvo XC90 este o mașniă pentru pretențioși, chiar și la mâna a doua

Volvo XC90 este o mașină mare, luxoasă, pentru pretențioși. Modelul impresionează printr-un interior minimalist, specific scandinav ce contrastează cu un un bord enorm de tip touch-screen. Aceste opțiuni vin în modelul standard, ceea ce indică o poziționare către zona premium.

ADVERTISEMENT

Preț în România (la mâna a doua): 35.000 – 65.000 euro

Branduri puternice, davansate de constructorul român

8. Ford Puma

SUV-ul compact al celor de la Ford este una dintre alegerile perfecte pentru cei care vor să-și achiziționeze o mașină la mâna a doua. Noul Ford Puma este o variantă perfectă pentru o mașină de oraș dar și pentru ieșiri în natură.

Preț în România (la mâna a doua): 17.000 – 24.000 euro

9. Toyota Rav4

Britanicii de la Carbuyer descriu Toyota Rav4 ca pe o mașină pe care te poți baza în orice situație. Este un SUV realizat corect, care amintește de perioada în care automobilele cu tracțiune integrală erau mai căutate decât modelele crossover. În plus, Toyota fabrică mașini care rezistă extrem de mult în timp.

Preț în România (la mâna a doua): 17.000 – 36.000 euro

10. Nissan Qashqai

SUV-ul popular al celor de la Nissan și-a câștigat un loc în top 10 prin faptul că este o mașină ușor de manevrat în oraș, are un motor la varianta entry-level de 1,3 litri, care dezvoltă o putere de 140 de cai putere și a primit 5 stele în testele Euro NCAP, ceea ce înseamnă că este o mașină forte sigură.

Preț în România (la mâna a doua): 9.000 – 23.000 euro

ADVERTISEMENT