Sport

Cinci românce au prins tabloul principal la Australian Open 2022. Cine merge alături de Simona Halep la Melbourne

Cinci jucătoare din România sunt pe tabloul principal de la Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului care se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie.
08.12.2021 | 08:42
Cinci romance au prins tabloul principal la Australian Open 2022 Cine merge alaturi de Simona Halep la Melbourne
Cinci jucătoare din România sunt pe tabloul principal de la Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului care se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a înscris la competiția de la Melbourne, deși în urmă cu două luni spunea că nu s-a hotărât dacă va fi prezentă din cauza regulile sanitare extrem de severe.

Un document prezentat de publicația franceză L’Equipe arată că jucătorii şi jucătoarele de tenis care au suferit de Covid-19 după 31 iulie pot participa și fără să fie vaccinați.

ADVERTISEMENT

La Australian Open 2022 vor evolua cel puțin cinci românce

Mai e puțin mai mult de o lună până la prima minge care va deschide Australian Open 2022, dar organizatorii au anunțat pe site-ul oficial informații despre jucătoarele care vor fi pe tabloul principal, iar România are cinci reprezentante.

Vestea bună este că Simona Halep va fi la Melbourne și va da startul revenirii sale în topul tenisului mondial. Alături de dubla campioană de Grand Slam vor mai fi prezente Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT

La competiția de la Antipozi este așteptată toată crema tenisului feminin, de la campioana de la US Open, Emma Răducanu, la liderul WTA, Ashleigh Barty. În schimb, multipla campioană Serena Williams nu se află pe lista de participare.

Pierderi uriașe pentru organizatori în 2021

Și la masculin vor fi prezente nume grele precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas, dar și aici există o absență de marcă. Este vorba de elevețianul Roger Federer, nerecuperat după problemele medicale care l-au obligat să se opereze.

ADVERTISEMENT

Pandemia Covid-19 și măsurile de securitate de la Australian Open au condus la pierderi majore pentru Federația Australiană de Tenis. Potrivit raportului pentru exercițiul financiar 2020-2021, este vorba despre o sumă de circa 100 de milioane de dolari australieni. Ceea ce înseamnă 62,2 milioane de euro.

Și aceasta după ce anul precedent se încheia cu un profit de 4,2 milioane de dolari australieni (2,6 milioane euro). Iar în 2018-19 se înregistrase un plus de 6,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cristian visează la trofeu

Jaqueline Cristian a avut un sfârșit de an foarte bun și a urcat până pe locul 71 în clasamentul WTA, ceea ce îi permite să fie direct pe tabloul principal la Australian Open 2022. ”Draculina” este pusă pe fapte mari și vrea facă un rezultat de excepție la Melboune.

”Vreau să surprind lumea cu un Mare Șlem, ca Emma Răducanu. De ce nu?! Bănuiesc că dacă ea a putut și noi putem. Şi eu pot, și celelalte fete, de ce nu? De ce să nu crezi?”, a declarat sportiva.

Jaqueline își va lua la Melbourne pelerina lui Dracula, pe care a prezentat-o, pentru prima dată, la Transylvania Open. Ea și-a lăsat acasă respectivul accesoriu, motiv pentru care a fost „mustrată” de organizatorii turneului Linz Open.

ADVERTISEMENT