ADVERTISEMENT
News

Cine a fost cu adevărat George Floyd, cel pentru care protestează milioane de oameni. Polițiștii i-au publicat cazierul

Autor: Narcis Roșioru | 13.06.2020 | 22:26
Cine a fost cu adevărat George Floyd, cel pentru care protestează milioane de oameni. Polițiștii i-au publicat cazierul

Polițiștii din Minneapolis au publicat cazierul lui George Floyd, americanul de culoare a cărui moarte a dus la proteste masive în Statele Unite și America.

ADVERTISEMENT

Cine a fost cu adevărat George Floyd

George Floyd, americanul de culoare a cărui moarte a dus la proteste în Statele Unite și Europa, nu este nici pe departe un exemplu de urmat, au arătat polițiștii din Minneapolis, care au decis să publice cazierul acestuia, notează Mediafax.

Chiar dacă moartea sa a fost cauzată de brutalitatea cu care un polițist l-a arestat, oamenii legii spun că americanul de culoare nu este atât de sfânt pe cât cred mulți dintre cei care au ieșit în stradă în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Astfel, puțini dintre cei care au protestat în peste 100 de oraşe americane, precum şi în unele dintre cele mai importante oraşe europene știu cine a fost bărbatul cu adevărat.

Acum, șeful sindicatului poliţiei din Minneapolis, a scris pe contul său de Twitter o scrisoare amplă prin care a prezentat trecutul infracţional al lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

Bărbatul are un cazier impresionant

„Ce nu se spune este că George Floyd are istoric de condamnări pentru violenţă. Media nu va difuza aşa ceva”, notează şeful uniunii sindicale a poliţiştilor din Minneapolis pe rețeaua de socializare.

Din mesajul polițistului reiese că George Floyd a fost condamnat la 10 luni de închisoare în 1998 pentru jaf armat și a primit încă 30 de zile de închisoare pentru încălcare proprietăţii private în 2002.

ADVERTISEMENT

Mai mult, americanul de culoare a mai primit alte două sentinţe, de 8, respectiv 10 luni de închisoare în 2002 şi 2004, pentru posesie de cocaină.

Totodată, Floyd a făcut alte 10 luni de închisoare în 2005 pentru posesie de cocaină.

Nu în ultimul rând, în 2007, bărbatul prezent acum pe buzele tuturor protestatanților din SUA și Europa a participat la un jaf armat grad 1, în 2009, infracţiune pentru care a fost arestat din nou.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!