News

Condiții de lux în închisoarea din Dubai pe timp de pandemie! Spitalele din România nu sunt la fel de curate și îngrijite. Video

12.06.2020 | 18:19
Închisoarea a fost schimbată destul de mult pentru a nu avea cazuri mai multe de COVID. Sursa foto - captură youtube
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă condițiile de lux din închisoarea pe care o au cei din Dubai pe timp de pandemie de coronavirus, o pandemie care a pus pe jar întreaga lume. Considerată o țară potentă financiar, Dubai nu a ezitat o clipă și a crescut nivelul pentru toate categoriile de oameni. Astfel, chiar și condamnații au parte de condiții de lux în tentativa de a ține cât mai departe virusul.

Condiții de lux în închisoarea din Dubai pe timp de pandemie!

Dacă vorbim despre personalul de pază, atunci lucrurile sunt cât se poate de clare. Uniforme noi, măști speciale de protecție, dispensere cu dezinfectant aproape la fiecare pas și măsuri de siguranță draconice. Toate acestea au făcut ca nici măcar un angajat să nu aibă probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

În privința condamnaților situația este identică. Cei aflați în spatele gratiilor au drepturi la fel ca oricare alți oameni și beneficiază de îngrijire medicală ca la carte. De la meniu până la condiții de trai, toate au fost îmbunătățite pentru a nu avea crește numărul de infectați cu coronavirus.

Spitalele din România nu sunt la fel de curate și îngrijite

Accesul la sălile de forță sau de gimnastică a fost restricționat deocamdată, însă deținuții ar putea să primească dreptul la sport destul de repede dacă situația rămâne sub control.

ADVERTISEMENT

„Am luat măsuri de siguranță încă din primele clipe. Vorbim despre măști, mănuși, uniforme pe care angajații trebuie să le poarte mereu.

Toți condamnații au fost testați, la fel ca angajații penitenciarului, inclusiv cei care fac curățenie sau care se ocupă de masă. Rezultatele au fost negative pentru toată lumea”, a precizat Ali Al Shammali, directorul penitenciarului.

ADVERTISEMENT

În ciuda măsurilor sporite de precauție, deținuții au avut voie în continuare în diferite zone ale închisorii pentru a învăța sau a se specializa pe meserii. Capacitatea sălilor a fost însă una mult redusă pentru a nu fi puse în pericol integritatea și sănătatea.

Mai mult de atât, deținuții pot să vorbească acasă, cu membrii familiilor datorită internetului. Și serviciile medicale au suferit modificări. Tehnologia joacă un rol important chiar și în aflarea verdictului. Astfel, condamnații își află pedeapsa în timpul unei videoconferințe.

ADVERTISEMENT

Cursuri online, biblioteci și chiar un cinematograf se află pe lista beneficiilor pentru cei privați de libertate în această închisoare, una care poate concura de departe la titlul de cea mai curată și întreținută din lume.

ADVERTISEMENT