News

Cine era milionarul Dan Petrescu, partenerul de afaceri al lui Ion Țiriac. “Cel mai bogat român” a murit în accidentul aviatic din Milano

Milionarul Dan Petrescu, partenerul de afaceri al lui Ion Țiriac, și-a pierdut viața în accidentul aviatic din Milano. Cine era, de fapt?
03.10.2021 | 21:22
Cine era milionarul Dan Petrescu partenerul de afaceri al lui Ion Tiriac Cel mai bogat roman a murit in accidentul aviatic din Milano
Cine era Dan Petrescu, cel mai bogat român. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Milionarul Dan Petrescu era extrem de respectat în lumea business-ului din România și nu numai. Cult, discret și deosebit de inteligent, a reușit să stea multă vreme departe de ochii curioșilor.

Cine era milionarul Dan Petrescu. Ion Țiriac l-a numit “cel mai bogat român”

Chiar Ion Țiriac spunea despre Dan Petrescu că el este cu adevărat cel mai bogat român, iar averea acestuia era în mare parte făcută din imobiliare.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, el și Ion Tiriac au făcut afaceri împreună, după întoarcerea sa din Germania, după Revoluție. Dan Petrescu strânsese o avere colosală, atât din afacerile deținute în sectorul auto, cât și în cel imobiliar.

În anul 2018, omul de afaceri Dan Petrescu închiria spații către marile magazine. Este vorba despre circa 20 de parcuri comerciale care erau închiriate de Auchan, Metro sau Praktiker.

ADVERTISEMENT

Milionarul ducea o viață discretă. Mergea cu mașini ieftine sau cu autobuzul

Avionul care s-a prăbușit duminică a fost cumpărat în anul 2015. Este vorba despre o aeronavă Pilatus PC12, dar care era înmatriculat YR-PDV.

Acest avion ar fi fost achiziționat împreună cu fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo București, Vova Cohn.

ADVERTISEMENT

Milionarul Dan Petrescu era foarte discret și, în ciuda bogăției sale, el purta haine modeste și evita aparițiile publice. Tocmai de aceea, nu se cunosc prea multe informații despre viața lui.

În trecut, el declara pentru presă că preferă discreția. De asemenea, informațiile mai arată și că milionarul conducea numai mașini vechi și de câte ori zbura folosea companiile low cost.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el folosea autobuzul pentru a merge de la aeroport la apartamentul său din Riviera Franceză, scrie Cancan.

Ca o coincidență bizară, locul în care s-a prăbușit avionul este numit în amintirea unei alte tragedii aviatice. La intersecția străzilor ”Marignano” și ”8 ottobre 2001” din San Donato Milanese a avut loc o ciocnire între un avion Boeing și un Cessna.

Totul s-a petrecut la data de 8 octombrie 2001, pe aeroportul din Milano. 118 persoane au murit în acea catastrofă.

ADVERTISEMENT