Life

Cine este creatorul Fortnite? Jocul este unul dintre cele mai populare din lume

Cine este creatorul Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri din întreaga lume? Milioane de utilizatori îl joacă zilnic.
28.02.2023 | 20:50
Cine este creatorul Fortnite Jocul este unul dintre cele mai populare din lume
Cine a creat jocul Fortnite. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, dar cine este cel care l-a creat? Sute de milioane de oameni de pe planetă au jucat până acum celebrul joc video.

Cine a creat jocul Fortnite, unul dintre cele mai celebre din lume

Fortnite este un joc video online multiplayer care a fost lansat pentru prima dată în 2017. Jocul este disponibil ca pachete software pentru fiecare “mod de joc”. Acestea au în comun același tip de gameplay, dar și faptul că folosesc același motor de joc.

ADVERTISEMENT

Cel care a pus bazele îndrăgitului joc este programatorul de jocuri video și afaceristul american Tim Sweeney. Compania sa, Epic Games, a luat naștere în 1991. Sweeney, pe atunci student la inginerie mecanică la Universitatea din Maryland, SUA, a creat primul joc al companiei, ZZT, care l-a ajutat să stabilească o reputație.

Ulterior, în 1998, a fost lansat un alt joc de tip shooting, Unreal, care a rulat folosind software-ul de dezvoltare Unreal Engine, utilizat și pentru alte jocuri de renumite, inclusiv celebrul Fortnite, notează The Sun.

ADVERTISEMENT

Jocul a fost prezentat pentru prima dată de compania Epic Games în 2011. Jocul a fost dezvoltat pentru a fi lansat pe motorul de joc Unreal 4, urmând să fie lansat oficial în 2013. În 2015, 50.000 de jucători au fost lăsați să joace versiunea beta, astfel că Epic Games a putut aduce îmbunătățiri pentru joc.

Modul Battle Royale, cel mai celebru din întreaga lume, a fost lansat abia în septembrie 2017. La începutul lui 2018, jocul deja devenise cel mai popular în toată lumea. Fortnite a adus câștiguri uriașe companiei Epic Games. În 2018, Fortnite a câștigat peste 2,1 miliarde de dolari. A fost mai mult decât a reușit orice alt joc din istorie într-o perioadă de 12 luni.

ADVERTISEMENT

Veniturile lunare au atins un vârf în decembrie 2017, ajungând la 372,2 milioane de dolari. Tim Sweeney a fost pasionat de computere încă de la 11 ani, atunci când deja știa să programeze jocuri video. A pus bazele altor jocuri celebre, cum ar fi seria Gears of War, Unreal Tournament, Tekken 7, Bioshock și seria Batman’s Arkham.

Ce presupune jocul Fortnite

Modurile de joc includ Save The World, un joc cooperativ de shooter-supraviețuire cu până la patru jucători pentru a lupta împotriva creaturilor asemănătoare cu zombie, dar și pentru a apăra obiecte cu fortificațiile care pot fi construite.

ADVERTISEMENT

Mai este și modul Battle Royale, care este gratuit. În acest mod, 100 de jucători se luptă pentru a fi ultima persoană în viață. Ambele moduri au fost lansate în 2017 ca titluri de acces rapid. Este de reținut faptul că Save The World este disponibil doar pentru Windows, PlayStation și Xbox. Battle Royale a fost lansat pentru aceste platforme, dar și pentru dispozitivele Nintendo Switch și Android.

Ambele jocuri au avut un mare succes pentru compania Epic Games, însă Fortnite Battle Royale a avut un succes răsunător. Acest mod de joc a atras peste 125 de milioane de jucători în mai puțin de un an și a câștigat sute de milioane de dolari. Nu doar că a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din întreaga lume, ci și un fenomen cultural.

Mai există și modul de joc Fortnite: Creative, introdus în decembrie 2018. În acest mod, jucătorii au libertatea completă de a crea lumi și arene de luptă. În toate modurile de joc, jucătorii pot utiliza un târnăcop pentru a distruge structurile existente pe hartă pentru colectarea resurselor de bază: lemnul, cărămida și metalul.

Ulterior, jucătorii pot folosi aceste materiale pentru a construi fortificații, cum ar fi pereți, podele și scări. Piesele de fortificare pot fi editate pentru a adăuga ferestre sau uși. Materialele utilizate au proprietăți de durabilitate diferite și pot fi actualizate la variante mai puternice folosind mai multe materiale de același tip.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori