News

Cine este Dănuț, tânărul mort în tragicul accident de la Timișoara. Adolescentul era campion mondial la robotică

O tragedie rutieră a avut loc noaptea trecută, la Timișoara. Doi tineri de 19 ani au murit într-un grav accident rutier. Dănuț, campion mondial la robotică, este una dintre victime
23.02.2023 | 13:01
Cine este Danut tanarul mort in tragicul accident de la Timisoara Adolescentul era campion mondial la robotica
Dănuț, tânărul mort în tragicul accident de la Timișoara, era campion mondial la robotică. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Patru tineri cu vârste de 18 și 19 ani au fost implicați într-un accident teribil, în noaptea de joi spre vineri, la intrarea în pasajul Michelangelo din Timișoara. Mașina în care se aflau a fost pur și simplu zdrobită. Vehiculul s-a izbit violent de un camion care circula pe sensul opus.

Dănuț, tânărul mort în tragicul accident de la Timișoara, era campion mondial la robotică

Din păcate, pentru doi dintre ei, ambii de 19 ani, impactul a fost fatal. Aflați pe bancheta din spate a mașinii, cei doi au murit pe loc. Șoferul de 18 ani, care avea permis de doar câteva luni, și pasagerul din dreapta, au fost răniți grav și au ajuns de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe băiat, acesta este Dănuț Tol, un tânăr cu rezultate de excepție în domeniul roboticii. De origine din Arad, el locuia în Timișoara, unde era student la Politehnică, în primul an.

Dănuț a fost un membru important al echipei ”Delta Force” a Liceului Naţional de Informatică din Arad. În 2022, tinerii reuniți în acest colectiv au câştigat Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, Texas. A fost un concurs la cel mai înalt nivel, la care au participat 160 de echipe din toate colțurile planetei.

ADVERTISEMENT

Vestea morții lui Dănuț a venit ca un șoc pentru familie și prieteni. De la orele dimineții, pe rețelele de socializare curg neîncetat mesajele de condoleanțe pe urma acestei uriașe tragedii.

”Ai plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-ţi poată alina durerea şi să-i odihnească sufletul! Prea tânăr verișorul meu drum lin spre îngeri ne te vom uitat nici odată Dănuț Tol”, scrie un verișor al acestuia.

ADVERTISEMENT

”Vestea aceasta m-a cutremurat! Dănuț mi-a fost elev și am în minte imaginea acelui copil dolofan, drăgălaș, curios și foarte simpatic. Nu credeam că voi vorbi despre el la timpul trecut! Dănuț, să ai drumul lin spre cer! Pentru părinți nu cred că voi găsi cuvinte care să le aline suferința! D-zeu să vă dea putere! Sincere condoleanțe!”, spune un fost profesor.

”Îmi plânge sufletul! Cum să moară un tânăr așa frumos și capabil? Sincere condoleanțe familiei! Dănuț,să ai parte de un drum plin de lumină și de odihnă veșnică! Sincere regrete.

ADVERTISEMENT

”Cred că nu este om în comuna noastră care să nu deplângă această pierdere. Părinții niciodată nu pot fi pregătiți pentru un asemenea moment. Bunul Dumnezeu să le dea mângâiere iar sufletul acestui copil minunat să-l odihnească în pace cu alături de îngeri”, sunt alte mesaje de condoleanțe.

Foștii colegi din echipa de robotică: ”Fulgerător și nedrept, Dănuț a plecat dintre noi”

Un mesaj a fost postat pe Facebook și de echipa ”Delta Force” din care Dănuț a făcut parte la Campionatul Mondial de Robotică din SUA. Colegii săi sunt cutremurați de această tragedie și spun că își vor aminti mereu de energia și optimismul tânărului.

Fulgerător și nedrept, Dănuț Tol, prietenul și colegul nostru, a plecat dintre noi. Încă nu putem să ne dăm seama cum s-a putut întâmpla așa ceva. Avea doar 19 ani și lumea în față. Avea planuri mari, să termine facultatea, să devină un constructor celebru de roboți.

Am fost împreună în numeroase competiții, am câștigat premii importante. Toate s-au sfârșit brusc. De azi înainte nu-l vom mai căuta la telefon sau acasă, pentru a-l convoca la echipă, nu îi vom mai putea spune să vină să ne ajute când dăm de greu.

Dănuț dragă, ai fost pentru noi ca un frate, iar o parte din tine ne va fi veșnic alături. Ne vom aminti cu drag de energia și optimismul tău, de încurajările pe care le aveai tot timpul pentru fiecare dintre noi. O să ne lipsești enorm! De azi înainte vei fi în inimile noastre, singurul loc de unde nu vei mai pleca niciodată! Drum lin, într-o lume mai bună, în care să poți construi și proiecta roboți!”, se arată în postarea ”Delta Force”.

ADVERTISEMENT