News

Cine este, de fapt, femeia de pe cal care apare pe genericul celebrei emisiuni Tezaur folcloric de la TVR. Este o cântăreață de muzică populară

S-a aflat cine este femeia de pe cal prezentă pe genericul celebrei emisiuni Tezaur folcloric de la TVR. Vorbim de o cântăreață de muzică populară.
11.11.2023 | 18:07
Cine este de fapt femeia de pe cal care apare pe genericul celebrei emisiuni Tezaur folcloric de la TVR Este o cantareata de muzica populara
Mariana Drăguț este femeia de pe cal care apare pe genericul emisiunii Tezaur folcloric de la TVR. Sursa foto: captură YouTube / NewsWeek.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Timp de mai multe decenii, foarte mulți români s-au întrebat cine este femeia de pe cal care apare pe genericul celebrei emisiuni Tezaur folcloric. Răspunsul avea să fie dat, în urmă cu câțiva ani, chiar de părintele emisiunii, regretata Marioara Murărescu.

Mariana Drăguț este femeia de pe cal care apare pe genericul emisiunii Tezaur folcloric de la TVR

În anul 1971, Marioara Murărescu își începea cariera la Radioul public. Apoi, în 1977 era selectată pentru TVR. A avut o primă încercare de realizare a emisiunii Tezaur folcloric în 1978. Abia peste patru ani, în 1982, emisiunea a primit un spațiu fix în grila de programe a televiziunii.

ADVERTISEMENT

Timp de 32 de ani (1982-2014), Marioara Murărescu a prezentat celebra emisiune de la Televiziunea Română. Producția a continuat și după anul 2014, când cunoscuta prezentatoare a decedat.

În toată această perioadă, de la lansare până în prezent, Tezaur folcloric s-a remarcat ca fiind printre puținele emisiuni din România care nu și-au schimbat genericul. O femeie călare a stârnit controverse de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Chiar Marioara Murărescu a recunoscut acest aspect. Ea spune că a fost aspru criticată pentru ”amazoana” ce apare alergând pe cal în genericul emisiunii. Cu toate acestea, nu a renunțat la imagine. Și după moartea ei, acea ipostază face parte din generic.

Trebuie să vă spun că acest cadru nu a fost făcut special pentru acest generic. Am făcut nişte filmări în Mehedinţi, o zonă cu totul specială. Puţină lume ştie că în acea zonă de munte şi femeile umblă călăre.

ADVERTISEMENT

Mulți m-au criticat: ‘De ce-a pus amazoana aia în generic?’. Ei, dar eu am rămas cu amazoana mea! La filmări multe interprete mergeau, conform obiceiurilor zonei, călăre …Şi Angelica Stoican şi fetele din grupul Izverna.

Interpreta se numea Mariana Drăguţ (n.r. amazoana călare din generic), una dintre laureatele Festivalului Maria Tanase”, a dezvăluit realizatoarea de televiziune pentru Q Magazine.

ADVERTISEMENT

Femeia din genericul Tezaur folcloric, răpusă de cancer la 40 de ani

Femeia din genericul emisiunii Marioarei Murărescu a avut parte de aceeași moarte precum realizatoarea TV. La doar 40 de ani, Mariana Drăguț pierdea lupta cu cancerul.

Aceeași nemiloasă maladie avea să-i adusă sfârșitul și creatoarei Tezaurului folcloric. Marioara Murărescu a încetat din viață după o lungă suferință, pe 30 ianuarie 2014.

ADVERTISEMENT