News

Cine este polițistul care l-a oprit pe Vlad Pascu și l-a lăsat să plece. Are sub un an vechime

Polițistul care i-a dat drumul lui Vlad Pascu cu câteva ore să omoare doi tineri în 2 Mai are vechime sub un an, potrivit celor mai noi informații.
22.08.2023 | 14:14
Cine este politistul care la oprit pe Vlad Pascu si la lasat sa plece Are sub un an vechime
Cine este polițistul care l-a oprit pe Vlad Pascu și l-a lăsat să plece. Are sub un an vechime
ADVERTISEMENT

Mai mult, agentul era detașat de la București pe litoral doar pentru sezonul estival. Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis doi tineri fiind drogat la volan, a fost oprit de două ori de polițiști în noaptea tragică. Doar că, deși era drogat, polițiștii l-au lăsat să plece pentru că nu au avut aparat de testare DrugTest.

Cine este polițistul care l-a oprit pe Vlad Pascu

Conform G4Media, Pascu a fost oprit la 2:40 de un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm, după ce o persoană sunase la 112 și anunța că mașina acestuia circulă haotic. Polițistul și-a făcut treaba doar pe jumătate, pentru că l-a testat cu aparatul etilotest, după care l-a lăsat pe viitorul șofer ucigaș să plece.

ADVERTISEMENT

Oficial, șefii Poliției de pe litoral au anunțat că nu s-a făcut testul DrugTest pentru că băiatul nu ar fi prezentat semne că e drogat, deși în imaginile surprinse de body cam-ul polițistului se observă cum acesta era cel puțin turmentat. Mai mult, polițiștii au găsit în mașina lui Vlad Pascu un joint și patru pastile.

A fost ținut la secție câteva ore, după care polițiștii au eliberat moartea pe străzi. Aflați într-o suferință enormă după tragedia produsă de fiul lor, părinții lui Vlad Pascu au anunțat că sunt alături de familiile îndurerate ale tinerilor uciși de băiatul drogat. Mai mult, au dat asigurări că nu vor ca fiul lor să scape de pedeapsa care i se cuvine pentru fapta sa.

ADVERTISEMENT

”Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

ADVERTISEMENT

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găși o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ușoară pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au transmis părinții pentru sursa citată.

Evenimentul nefericit a fost deja speculat politic de USR, care cere demiterea sau demisia ministrului de interne Cătălin Predoiu. ”Predoiu și Bode la MAI = haos și infracționalitate. Proiectul cu finanțare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul președintelui avea inclusiv o componentă de achiziționare aparate DrugTest, printre multe altele. BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanțe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziționate.

ADVERTISEMENT

Asta arată prioritățile lor. Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliția Română. La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt “detalii tehnice”. Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliția Română!”, a transmis Cătălin Drulă, liderul USR, pe Facebook.

ADVERTISEMENT