News

Cine este soția lui Adrian Streinu-Cercel şi de ce a luat doctorul numele ei de familie, după căsătorie

16.05.2020 | 12:01
Cine este sotia lui Adrian StreinuCercel si de ce a luat doctorul numele ei de familie dupa casatorie
Adrian Streinu-Cercel îi răspunde lui Dan Bittman și ne îndeamnă să fim uniți în lupta cu noul coronavirus. Sursa foto: Inquam Phtos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Cine este soția lui Adrian Streinu-Cercel? Iată o curiozitate pe care mulți au dorit să o afle despre unul dintre cele mai mediatizate personaje din România în contextul pandemiei de coronavirus.

Cine este soția lui Adrian Streinu-Cercel şi de ce a luat doctorul numele ei de familie, după căsătorie

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, a fost în centrul atenției mass-media din România în ultimele săptămâni, după un proiect intitulat ”Vacanța Mare” care a avut elemente criticate de Guvern și Președinție.

ADVERTISEMENT

Dacă doctorul Streinu-Cercel este relativ cunoscut de opinia publică, după desele intervenții la televiziuni și implicarea în lupta cu COVID-19, există detalii despre viața acestuia care nu au fost făcute publice.

În prezent manager la al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, acesta lucrează la această unitate medicală din anul 1984. În vârstă de 63 de ani, Streinu-Cercel a ocupat şi unele funcţii politice în carieră: a fost consilier al ministrului Sănătății Eugen Nicolăescu și secretar de stat pe timpul Guvernului Boc, în perioada 2009-2012.

ADVERTISEMENT

Interesant, în legătură cu viața personală a doctorului, este proveniența numelui ”Cercel”. Se pare că acesta a fost preluat mai târziu, după căsătoria cu Gabriela Cercel, care a avut loc în urmă cu peste 40 de ani.

Conform Capital, Adrian Streinu l-a respectat foarte mult pe socrul său, Constantin Cercel, şi datorită acestui aspect luat decizia să-i poarte numele. Socrul acestuia a încetat din viaţă în anul 1996.

ADVERTISEMENT

Soţia managerului de la “Matei Balş”, Gabriel Cercel, activează ca profesor de Matematică, este autor de manuale și fost consilier la Ministerul Educației. Cuplul Cercel are doi copii, Anca şi Oana, ambele fiind în prezent medici infecţionişti la Institutul “Matel Balş”.

Care este venitul doctorului Streinu-Cercel

Conform declarației publice de avere publicată în 2019 pe site-ul Institutului pe care îl manageriază, Adrian Streinu-Cercel a câștigat de-a lungul unui an peste 380.000 de lei din trei salarii și două activități independente (proprietate intelectuală și comerciale).

ADVERTISEMENT

Doctorul mai este proprietarul unui apartament în Bucureşti și al unui autoturism Skoda din 2018. La rubrica terenuri sunt trecute unul în Ilfov, de 7,5 ha, și două în Vâlcea, unul de 1.461 mp, cumpărat în 2000, și altul de 5.800 mp, dobândit prin donație în 2005, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT