News

Cine este tânărul de 36 de ani care a murit în mare, la Neptun. Prietenii: ”Nu a fost accident”

08.05.2021 | 12:29
Cine este tanarul de 36 de ani care a murit in mare la Neptun Prietenii Nu a fost accident
Cine este tânărul de 36 de ani care a murit în mare, la Neptun. Prietenii: ”Nu a fost accident”. Sursa foto: gandul.ro
ADVERTISEMENT

Tragedie vineri în stațiunea Neptun de la Marea Neagră. Un bărbat de 36 de ani, care făcea kitesurfing a murit în zona ”La Steaguri”, după ce a pierdut controlul kite-ului și a căzut în apă.

Potrivit ISU Constanța, un echipaj SMURD și unul de la Ambulanță au intervenit pentru salvarea unei persoane scoase din mare, inconștientă. Din nefericire, a fost constatat decesul. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

ADVERTISEMENT

Între timp s-a aflat și identitatea tânărului decedat în mare. Victima se numește Viorel Pleşa, locuia în județul Ilfov şi era un împătimit al sporturilor extreme nautice.

Cine este tânărul de 36 de ani care a murit în mare, la Neptun

Tânărul venise recent în Neptun pentru a face kitesurfing. În ciuda faptului că nu erau valuri, iar tânărul plana aproape de mal, la un moment dat a căzut brusc în apă.

ADVERTISEMENT

Cei care l-au cunoscut pe Viorel au fost șocați la auzul acestei vești, cu atât mai mult cu cât acesta era considerat un bun ”rider” pe ape.

Tocmai din această cauză, prietenii sunt convinși că în acest caz nu a vorba de un accident, dată fiind experiența, ci cel mai probabil de un atac de cord.

ADVERTISEMENT

”Lumea noastră iubitoare de apă a avut vânt din belșug, dar totuși a fost o zi tristă. Colegul nostru kiter, Viorel Plesa, a plătit tributul suprem în valuri la Mangalia.

Nu a fost accident, posibil un atac de cord. Vânt bun oriunde vei naviga ridere!“, a spus Ion Dumitrașcu, unul dintre prietenii victimei, conform Ziua de Constanța. În mediul online curg mesaje de condoleanțe după tragedia de vineri de la Neptun.

ADVERTISEMENT
Cine este tânărul de 36 de ani care a murit în mare, la Neptun. Sursa foto: Facebook

”Când ești pe apă într-un fel esti de fapt pe cont propriu, într-un mediu care nu este făcut ca să traiască omul în el. Chiar dacă mai sunt și alții cu tine sau în jurul tău, într-o secundă se poate întâmpla o nenorocire”, scrie un alt amic al victimei.

Bărbatul din Ilfov, prima victimă a sezonului la Marea Neagră

Experimentatul practicant al sporturilor nautice din Ilfov, care a murit vineri, reprezintă primul înec din acest sezon estival în stațiunile de la Marea Neagră.

Echipajele medicale au ajuns rapid ieri la Neptun și au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes, și au declarat decesul bărbatului de 36 de ani.

ADVERTISEMENT