News

Cine l-a protejat pe Genică Boenică, timp de 15 ani. Interlopul, în anturajul fostul premier al Iordaniei: ”E prietenul meu”

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut sub numele de Genică Boenică, a rezistat 15 ani în Iordania, convins că nu va fi niciodată extrădat.
18.09.2023 | 17:27
Romeo Ursu a fost primit în parlamentul Iordaniei, deși era urmărit general internațional / Colaj foto: fanatik / Surse: Digi24 / Arhivă personală
ADVERTISEMENT

Romeo Ursu a fugit din România în urmă cu 15 ani și s-a refugiat în Iordania, stat cu care țara noastră nu a avut un acord de extrădare până în urmă cu doi ani. Modelul a fost împrumutat ulterior și de alte VIP-uri condamnate, care s-au făcut nevăzute înainte ca instanța să stabilească o pedeapsă cu închisoarea în dreptul lor.

Boenică a petrecut de ziua lui, la o vilă de lux

În Iordania, Boenică a dus o viață de lux, lipsită de griji, în capitala Amman, nu departe de sediul unor importante instituții de stat. În urmă cu trei săptămâni, Ursu și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie, la o vilă cu piscină. Copiii i-au cântat ”la mulți ani” și i-au urat ”să trăiască 100 de ani”.

ADVERTISEMENT

În cei 15 ani petrecuți în Iordania, Romeo Ursu a reușit să ajungă în anturajul unor politicieni influenți din regat. În 2015, Boenică s-a fotografiat în biroul președintelui senatului iordanian, Abdulraouf Rawabdeh, alături de alți câțiva politicieni locali importanți.

boenica politicieni iordania
Boenică, alături de fostul premier al Iordaniei. În dreapta, imagini de la ziua de naștere a lui Romeo Ursu

Abdulraouf Rawabdeh a fost primar al orașului Amman, iar între 1999 și 2000 a devenit prim-ministru al Iordaniei. Ursu se lăuda, la acea vreme, cu prietenia mai multor membri ai parlamentului de la Amman.

ADVERTISEMENT

”Fiecare dintre ei are neamuri, nepoți sau frați care au studiat în România. Eu am fost prieten pentru ei, acum îmi răsplătesc prietenia”, a explicat Romeo Ursu la acea vreme.

Într-un dialog cu reporterul FANATIK, Ursu a explicat și cum le-a câștigat încrederea oficialilor din Iordania.

ADVERTISEMENT

”Ei au încercat să facă afaceri legale, la nivel guvernamental, iar reprezentanții români le-au cerut 20% șpagă. Boe ”țiganu” le-a cerut doar un comision de 2%, conform contractului de comisionar, totul în acte”, a mai explicat Romeo Ursu.

Boenică se lăuda că i-a provocat insomnii Elenei Udrea

În paralel, Romeo Ursu și-a cultivat relațiile din țară cu afaceriști influenți sau lideri ai lumii interlope. În 2008, el a fost filmat la o nuntă, alături de Dorin Cocoș, pe atunci soțul Elenei Udrea. Imaginile au apărut în 2010, când Udrea era ministru al turismului, iar Boenică era deja urmărit general, provocând un adevărat cutremur.

ADVERTISEMENT

”A fost la mine, când am nășit. Nu în Iordania, ci în țară. Eu am fost motivul primei tentative de divorț între Udrea și Cocoș. Chipurile, divorța ea de Cocoș că avea legături cu interlopi, mafia imobiliară, bla, bla… În 2009 au avut o nereușită, dar nu m-au putut aduce pe mine de aici”, a mai explicat Boenică. Interlopul a mai dezvăluit că serviciile secrete românești au venit de trei ori la ușa lui, în Iordania, însă niciodată nu au reușit să-l aducă în țară.

Interlopul era convins că pedepsele lui s-au prescris

În anul 2020, Romeo Ursu a anunțat pe contul lui de socializare că ”s-au îndeplinit termenele de prescripție a executărilor penale”.

”Am reușit ce nu a reușit nimeni în România, sunt un om liber, după 12 ani. Dar serviciile de acasă, prin televiziunile care sunt dirijate de ei, mă ponegresc și mă numesc interlop.

Autorități române, am ridicat rangul de interlop la loc de cinste, pe când voi, prin incompetența voastră, prin trădările voastre de neam și țară, ați demonstrat de 30 de ani unde ați dus țara și națiunea română”, a scris Boenică pe contul lui de Facebook.

Câți ani are de executat Boenică

Romeo Ursu are 55 de ani și a fost extrădat din Iordania pentru a executa două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

El a primit 8 ani pentru constituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, precum și 2 ani și 10 luni pentru complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosire de informații ce nu sunt destinate publicității.

ADVERTISEMENT
Tags: