News

Interlopul Genică Boenică, prins și ridicat din Iordania, după ce a râs 15 ani de Poliția Română. „Nimeni nu este mai presus de lege”

Genică Boenică a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni și dus la Penitenciarul Rahova. El este condamnat la 10 ani de închisoare.
18.09.2023 | 12:06
Interlopul Genica Boenica prins si ridicat din Iordania dupa ce a ras 15 ani de Politia Romana Nimeni nu este mai presus de lege
Interlopul Genică Boenică, prins și ridicat din Iordania. Colaj Fanatik/ Foto: Facebook/ captură Youtube
ADVERTISEMENT

Interlopul Genică Boenică, fugit în Iordania de 15 ani, a fost prins și ridicat de autorități. El a fost adus în România, după ce în toți acești ani a râs de Poliția Română, postând mesaje în mediul online.

Interlopul Genică Boenică, prins și ridicat din Iordania

Romeo Ursu, poreclit drept Genică Boenică, în vârstă de 55 de ani, este condamnat în două dosare penale pentru complicitate la tentativă de înşelăciune, constituire de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

ADVERTISEMENT

El urmează să stea 10 ani în spatele gratiilor. Genică Boenică a plecat în Iordania în anul 2008, ascunzându-se de oamenii legii, iar în 2014, respectiv 2015, a fost condamnat la închisoare.

„La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii”, a anunțat IGPR în această dimineață.

Ministrul Justiției: „Este un gest de normalitate într-un stat de drept”

De-a lungul timpului, Boenică s-a lăudat că nu poate fi prins de autorități, publicând mesaje pe rețelele de socializare. În 2020, interlopul spunea că este singurul om din România care a scăpat de pedeapsa închisorii, fugind în Iordania.

ADVERTISEMENT

De altfel, nici luni dimineața, atunci când a ieșit din Aeroportul Otopeni însoțit de polițiști, nu s-a sfiit să adreseze cuvinte jignitoare autorităților române. Mai mult, a ținut să precizeze că nu îi este frică de închisoare.

Interlopul Genică Boenică a fost așteptat de fiica sa. El a fost adus la Penitenciarul Rahova. În urma capturării acestuia, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis că „nimeni nu este mai presus de lege” și că nu va permite infractorilor să se sustragă justiției.

ADVERTISEMENT

”Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale. Mulţumesc tuturor autorităţilor care au contribuit la aducerea în ţară a condamnatului Romeo Ursu”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT