News

Cine se afla în mașina DNA implicată în accidentul de pe DN 1. Cum s-a produs, de fapt, incidentul

Autoturismul de serviciu al unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a fost implicată miercuri într-un accident rutier pe DN1
21.12.2023 | 20:25
Cine se afla in masina DNA implicata in accidentul de pe DN 1 Cum sa produs de fapt incidentul
Mașină DNA, implicată în accident pe DN1. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Accidentul a fost unul ușor, și s-a soldat doar cu pagube materiale. Din informațiile pe surse, în mașina DNA se afla Anca Jurma, fostul procuror-șef al DNA în perioada ministrului Tudorel Toader, imediat după demiterea Laurei Kovesi. Astăzi, Anca Jurma este consiliera actualului șef al DNA, procurorul Marius Voineag.

Cine se afla în mașina DNA implicată în accidentul de pe DN 1

Potrivit Antena 3 CNN în autoturismul DNA implicat miercuri într-un accident ușor pe DN1 se afla procurorul Anca Jurma, cea care s-a aflat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție după demiterea Laurei Kovesi, în timpul mandatului ministrului Tudorel Toader.

ADVERTISEMENT

Accidentul de circulație s-a produs miercuri, în jurul orei 13.30, pe Drumul Național 1, pe sensul dinspre Brașov spre Ploiești, în zona localității Cornu. Autoturismul Logan al DNA a fost lovit din spate de către o autoutilitară, impactul fiind destul de puternic, luneta mașinii fiind spartă.

Poliția a confirmat miercuri că pe DN1 a avut loc un accident de circulație, o coliziune față-spate, menționând că niciunul dintre șoferii implicați nu se afla sub influența alcoolului. Cum în urma coliziunii nu au existat persoane rănite, evenimentul a fost catalogat drept tamponare.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier a fost blocat în zona accidentului mai multe minute, până când echipajele de poliție au terminat cercetările de la fața locului. Din primele informații, se pare că vinovat pentru producerea accidentului ar fi șoferul autoutilitarei, care nu a păstrat distanța regulamentară în trafic.

Cine este Anca Jurma, fosta șefă interimară a DNA

Anca Jurma a condus, timp de șase luni, Direcția Națională Anticorupție, în anul 2018 după demiterea Laurei Kovesi în urma eforturilor depuse de ministrul Tudorel Toader și ca urmare a deciziei CCR de atunci, conduse de Valer Dorneanu.

ADVERTISEMENT

Anca Jurma este procuror în cadrul DNA din anul 2002, fiind, timp de două mandate, procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Apoi, a fost numită consilier a procurorului șef de la acea dată, Laura Kovesi.

Anca Jurma a plecat de la șefia DNA, funcție în care fusese delegată de procurorul general Augustin Lazăr, la începutul anului 2019, fix la încheierea celor șase luni. „Astăzi este ultima zi a mandatului de 6 luni pentru care am fost delegată în funcția de procuror șef al DNA.

ADVERTISEMENT

Am acceptat cu greu această funcție interimară, la solicitarea conducerii Ministerului Public, într-un moment în care DNA se afla într-o situație dificilă”, a spus aceasta în momentul în care a anunțat că nu va continua mandatul interimar. În locul acesteia a venit procurorul Călin Nistor.

ADVERTISEMENT
Tags: