Sport

Cine sunt cei doi americani înjunghiați la Brăila! Americanii erau de o lună în România

16.09.2018 | 13:29
Cine sunt cei doi americani injunghiati la Braila Americanii erau de o luna in Romania

FANATIK.RO a aflat cine sunt cei doi americani înjunghiați în timp ce se aflau la o terasă în centrul orașului Brăila! Darrel Bowie si Joseph McClain erau de o lună de zile în România și au urmat un traseu asemănător până la un anumit punct al carierei. Americanii se aflau la prima experiență în liga națională de baschet și veneau cu un plus evident față de ceilalți coechipieri. Cei doi au avut un cuvânt greu de spus pentru colegiile lor în NCAA, liga universităților din Statele Unite ale Americii.

Darrel Bowie s-a născut pe 22 octombrie 1993 şi are un curriculum vitae cu adevărat impunător datorat jocurilor bifate la N. Illinois şi Iowa State, unde a fost titular. Acesta a mai evoluat în Thailanda, unde, în acest an a fost component al echipei Kabayan Pilipinas, aici având o medie de 23 de puncte pe meci. Cele trei sezoane petrecute la Northern Illinois au fost mai mult decât bune pentru baschetbalistul american. Acesta a încheiat cu 177 de puncte marcate după primul an, dar în cel de-al doilea, timpul petrecut pe teren avea să-și spună cuvântul.

Cine sunt cei doi americani înjunghiați la Brăila!Darrel cu mingea în brațe
Cei doi americani au fost înjunghiați în timp ce se aflau într-o terasă din centrul orașului

Cine sunt cei doi americani înjunghiați la Brăila!

Astfel, jucătorul înjunghiat la Brăila a bifat nu mai puțin de 298 de puncte, acesta fiind de departe cel mai bun an al său din carieră. 31 de partide a prins în sezonul 2 jucătorul pentru universitatea lui. Bowie a continuat pe aceeaşi linie şi a punctat de 206 ori în cel de-al treilea an, dar apoi a ales să încerce altceva și să încerce să joace cât mai mult pentru a putea prinde un loc în draftul NBA. Transferul la Iowa State a adus din nou peste 30 de jocuri pe sezon ca titular şi 190 de puncte înscrise în Big 12, o ligă puternică în campionatul colegiilor din Statele Unite ale Americii, dar acesta nu a fost ales de nicio echipă profesionistă.

Cel de-al doilea baschetbalist american înjunghiat la Brăila este Joseph McClain. Acesta are 25 de ani şi măsoară 1.96 metri. Americanul are toate calitățile necesare pentru a juca pe poziţia 2 pe terenul de bascht, dar şi pentru a ajuta eficient pe pozițiile 1 şi 3. Născut pe 12 august 1992, a fost un jucător de elită în cadrul Colegiului Bluefield. După un sezon la KTU Kaunas din Lituania cu o medie de 33 minute în teren și 17 puncte pe meci, Joseph McClain a jucat în sezonul 2017-2018 în cadrul campionatului din Bosnia, liga I, la Radnick Goradze, cu o medie de 31,40 minute în teren și 17,6 puncte pe meci.

Cine sunt cei doi americani înjunghiați la Brăila!Joseph la prezentare
Americanii erau în România de o lună de zile și semnaseră cu gruparea Cuza Vodă din Brăila

“McClain este jucătorul clasic care face totul bine, un atlet care citeşte bine jocul. Unul dintre cele mai impresionante atribute ale sale este capacitatea de a marca din orice poziţie. Acesta poate ajuta echipa în multe moduri”, se specifica în comunicatul clubului de baschet brăilean imediat după ce jucătorul își pusese semnătura pe contractul de joc.

Americanii înjunghiați la Brăila au impresionat în colegiu

De altfel, Joseph McClain părea încântat de decizia luată în carieră. Pe 23 august publica pe o rețea de socializare un clip în care se antrena și preciza că este gata pentru următorul capitol din viața lui, România. La nici patru zile, jucătorul anunța de asemenea în mediul online că a semnat contractul de joc cu cei de la Cuza Vodă.

2 baschetbaliști americani au fost înjunghiați la Brăila