News

Cine sunt românii morți în accidentul din Veneția. Mircea și Mihaela s-au stins alături de fiicele lor, Aurora și Georgiana

S-a aflat cine sunt românii morți în accidentul din Veneția. Mircea și Mihaela s-au stins alături de fiicele lor, Aurora și Georgiana, de doar 8 și 13 ani.
05.10.2023 | 09:21
Cine sunt romanii morti in accidentul din Venetia Mircea si Mihaela sau stins alaturi de fiicele lor Aurora si Georgiana
Mircea și Mihaela, alături de fiicele lor, Aurora și Georgiana, românii morți în tragedia din Veneția. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Italia au anunțat cine sunt românii morți în accidentul din Veneția. O întreagă familie de conaționali a pierit, marți seara, în tragedia rutieră din această țară.

Mircea și Mihaela, alături de fiicele lor, Aurora și Georgiana, românii morți în tragedia din Veneția

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, miercuri seara, că patru cetățeni români se află printre victimele accidentului din Italia, în care 21 de persoane și-au pierdut viața după ce un autocar a căzut în gol de pe un pod în Mestre.

ADVERTISEMENT

Între timp, prefectul din Veneția, Michele di Bari a anunțat că toate cele 21 de persoane care au murit în accidentul de lângă Veneția au fost identificate de autoritățile italiene, potrivit Corriere della Sera.

Printre victime se numără și o întreagă familie alcătuită din patru români. E vorba de Mircea (45 de ani), Mihaela (42 de ani) și cele două fiice ale lor, Aurora și Georgiana, de 8 și 13 ani.

ADVERTISEMENT

Numărul românilor morți în această tragedie este al doilea cel mai mare după cel al ucrainenilor. Nouă persoane din țara vecină au fost identificate printre victime. E vorba de Liubov Siskarova, în vârstă de 30 de ani, două rude de aceeași vârstă, Irina Pashenko și Iulia Niemova, Vasil Lomakin, în vârstă de 70 de ani, Tetiana Beskorainova, 65 de ani, Anastasia Morozova, 12 ani, Daria Lomakina, 10 ani, Dmitro Sierov, 23 de ani și Serghi Beskorovainov, 70 de ani.

Și-au pierdut viața în tragedia de marți și trei germani. Printre ei un tânăr de 28 de ani, Siddarta Jonathan Grasse, Anne Eleen Berger (22 de ani) și Charlotte Nima Frommherz, de doar un an.

ADVERTISEMENT

Au mai murit în accident un italian, șoferul autobuzului, Alberto Rizzotto, în vârstă de 40 de ani, din Treviso, o croată, Antonela Perkovic (25 de ani), doi portughezi – Maria Fernanda Arnaud Maciel (56 de ani) și Gualter Augusto Carvalhido Maio (54 de ani) – și o sud-africană Annette Pearly Arendse (58 de ani).

Mulți dintre răniți, rude ale victimelor

Mulți dintre cei răniți în accidentul din Veneția sunt rude ale victimelor. Doi frați, de 3 ani și 13 ani, sunt internați în Treviso. Ei și-au pierdut mama, în timp ce partenerul femeii se numără printre cei internați.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 6 răniți sunt ucraineni. Se mai află în spital un francez, doi spanioli, un rus și un cetățean al Emiratelor Arabe Unite. O parte dintre familii erau în vacanță împreună.

ADVERTISEMENT