News

S-a aflat cine era șoferul autocarului implicat în tragedia din Veneția. Ce s-a întâmplat înainte de accident

Cine era șoferul aflat la volanul autocarului implicat în tragedia din Veneția. Ce s-ar fi întâmplat cu câteva clipe înainte de accident.
04.10.2023 | 10:07
Sa aflat cine era soferul autocarului implicat in tragedia din Venetia Ce sa intamplat inainte de accident
Cine era șoferul autocarului implicat în tragedia din Veneția. Sursa foto: lastampa.it / X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Presa din Italia a anunțat cine era șoferul autocarului implicat în tragedia din Veneția, soldată cu 21 de morți și mai mulți răniți. Ce s-ar fi întâmplat cu câteva momente înainte de accident.

Cine era șoferul autocarului implicat în tragedia din Veneția. Cum s-a produs accidentul soldat cu 21 de morți

Un grav accident rutier a avut loc, marți seara, în Italia. 21 de persoane au murit şi alte aproape 20 au fost rănite la Veneţia. Un autocar care transporta turiști, printre care ucraineni, francezi și germani, a căzut de pe un pod și a luat foc.

ADVERTISEMENT

Bilanţul, provizoriu, arată cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spital, multe dintre acestea fiind în stare foarte gravă”, a anunțat, seara trecută, Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto. Între timp, bilanțul final anunță 21 de morți (20 de pasageri și șoferul) și 18 răniți.

Jurnaliștii italieni au anunțat și identitatea șoferului aflat la volanul autocarului. E vorba de Alberto Rizzotto, 40 de ani, originar din Conegliano, în provincia Treviso. El locuia în Tezze sul Brenta, scrie Il Messaggero.

ADVERTISEMENT

Ancheta demarată de procurorii italieni și mărturiile culese în aceste ore dramatice vor stabili care au fost cauzele care au făcut ca autobuzul să părăsească carosabilul. Ceea ce se știe în acest moment este că Rizzotto era un șofer cu mare experiență, fiind angajat la compania de transport în urmă cu 7 ani.

Poliția din Veneția a transmis că pe asfalt nu au fost găsite urme de frânare. Cel mai probabil, cu câteva momente înainte de a cădea în gol, șoferul ar fi adormit sau i s-ar fi făcut rău.

ADVERTISEMENT

Ce spun reprezentanții companiei de transport: ”Autocarul era nou și în stare perfectă din punct de vedere tehnic”

Alberto Rizzotto era angajat al Martini Bus, companie care închiriase vehiculul companiei ”La Linea” cu care avea un contract de transport de turiști în Veneția. În momentul accidentului, șoferul ridicase turiștii din centrul istoric și îi ducea înapoi la campingul din Marghera.

Acesta intrase în tură cu 90 de minute înainte de tragedie. ”Autobuzul era nou și era perfect din punct de vedere tehnic”, a declarat Massimo Fiorese, CEO al ”La Linea”.

ADVERTISEMENT

Tragedia din Italia s-a produs marți seară, în jurul orei 20.00, ora locală. Autocarul în care se aflau zeci de persoane a căzut în gol pe șinele de cale ferată de sub pod. A luat foc în urma impactului. O parte dintre trupurile celor care au pierit în accident au fost carbonizate.

ADVERTISEMENT