News

Cine sunt victimele accidentului din Suceava. Tinerii testau mașina Maserati a unui clujean

16.05.2021 | 14:36
Cine sunt victimele accidentului din Suceava Tinerii testau masina Maserati a unui clujean
ADVERTISEMENT

Trei tineri și-au pierdut viața noaptea trecută într-o comună din Suceava după ce automobilul în care se aflau și care circula cu 180 km/h s-a răsturnat. Două dintre victime erau din Bistrița, iar cea de-a treia era un clujean, acesta fiind proprietarul automobilului Maserati.

Potrivit publicației Bistrițeanul, pasagerii mașinii, Bogdan Bodea (30 de ani) și Alex Peternel (24 de ani) erau din Bistrița, fiind buni prieteni.

ADVERTISEMENT

Șoferul mașinii erau un cunoscut de-al lor din Cluj, în  vârstă de 32 de ani și tată al unui copil de doi ani.

Plimbare cu mașina după o petrecere în pasul Tihuța

Alex Peternel era tot din Cluj la origine, însă se mutase la Bistrița. Bogdan Bodea era divorțat și se întorsese de puțină vreme din străinătate, unde lucrase ca agent de securitate.

ADVERTISEMENT

Cei trei făceau parte dintr-un grup mai mare de prieteni care au mers la o petrecere în pasul Tihuța. Clujeanul i-a invitat pe Bodea și Peternel să-l însoțească într-o plimbare cu mașina. Ceilalți participanți la petrecere le-ar fi cerut să nu plece, dar cei trei nu i-au ascultat.

La cinci minute după ce au plecat de la cabana din Tihuța, un prieten a plecat cu o altă mașină în căutarea lor, dar i-a găsit prea târziu, după ce accidentul avusese loc, în comuna suceveană Poiana Stampei.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii estimează că mașina avea o viteză 180 km pe oră în  momentul în care șoferul a pierdut controlul asupra automobilului și a ieșit de pe stradă, scrie Libertatea. Mașina a lovit un cap de pod, de acolo fiind aruncată peste firele de electricitate pe care le-a rupt. Automobilul s-a oprit într-o grădină de lângă  șosea.

Automobilul a fost complet distrus

Cei trei tineri au fost scoși cu greu din mașină de către echipa de salvare sosită la fața locului, iar manevrele de resuscitare nu au avut succes astfel că a fost declarat decesul lor.

ADVERTISEMENT

Un autoturism răsturnat pe cupolă, în afara părţii carosabile, pe raza localităţii Poiana Stampei. Trei persoane au rămas încarcerate în interiorul maşinii, iar la faţa locului au fost trimise două autospeciale pentru descarcerare şi ambulanţe SMURD, cu sprijinul unui echipaj de ambulanţă judeţean.

A fost solicitat şi sprijinul colegilor de la ISU Bistriţa-Năsăud, care au intervenit cu două ambulanţe SMURD, una dintre ele fiind de terapie intensivă mobilă.

Victimele încarcerate, toate trei în stare de inconștiență, au fost extrase dintre fiarele contorsionate şi imediat s-a trecut la manevrele de resuscitare. Din nefericire, după finalizarea protocolului, s-a declarat decesul pentru toate cele trei victime”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Automobilul de lux a fost distrus în totalitate.

ADVERTISEMENT