Sport

Cine transmite la tv Manchester City – Arsenal, Supercupa Angliei

Cine transmite la tv Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei. Cele două forțe din Premier League deschid un nou sezon fotbalistic în Anglia.
06.08.2023 | 07:20
Cine transmite la tv Manchester City  Arsenal Supercupa Angliei
Unde se vede la tv Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester City și Arsenal sunt protagonistele Supercupei Angliei din sezonul 2023/2024. Cele două rivale, care s-au luptat pentru titlul în Premier League în stagiunea precedentă, se înfruntă pentru trofeu duminică, 6 august, de la ora 18:00. Partida de pe legendarul stadion Wembley va putea fi urmărită la tv pe Pro Arena.

Cine transmite la tv Manchester City – Arsenal, Supercupa Angliei

Cu Pep Guardiola pe bancă, Manchester City a făcut „tripla” istorică în sezonul precedent. Formația de pe Etihad Stadium a câștigat titlul în Premier League, Cupa Angliei, dar și pentru prima oară în istorie trofeul Champions League. În urma faptului că a câștigat atât campionatul, cât și Cupa, Manchester City o va întâlni în duelul pentru Supercupă pe Arsenal.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, „tunarii” au condus o bună parte de timp campionatul, însă Manchester City a revenit magnific și a încheiat pe primul loc, la cinci puncte în fața lui Arsenal. A fost cel de-al treilea titlu consecutiv al „Cetățenilor” în Premier League. Totuși, formația lui Pep Guardiola are o revanșă de luat.

În sezonul trecut, Manchester City a pierdut Supercupa Angliei, scor 1-3 cu Liverpool. Alexander-Arnold, Salah și Nunez au marcat pentru „cormorani”, în timp ce pentru Manchester City a redus din diferență argentinianul Alvarez.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă Manchester City – Arsenal, Supercupa Angliei

Supercupa Angliei dintre Manchester City și Arsenal va avea loc pe stadionul Wembley din Londra. Legendarul stadion din capitala Marii Britanii va fi gazda finalei UEFA Champions League din sezonul 2023-2024. În sezonul precedent, Supercupa Angliei a fost găzduită de arena King Power din Leicester.

De-a lungul timpului, Manchester City a câștigat de 6 ori Supercupa Angliei. Ultimul triumf al „Cetățenilor” în meciul care deschide sezonul în Anglia a venit în 2019, după ce echipa lui Pep Guardiola a câștigat la penalty-uri contra lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Arsenal a câștigat de 16 ori Supercupa Angliei. „Tunarii” se află la egalitate cu Liverpool, iar cele două formații sunt depășite doar de recordul absolut al lui Manchester United, cu 21 de trofee. Ultima oară, Arsenal a câștigat Supercupa Angliei în 2020.

Formația lui Mikel Arteta a învins-o în urmă cu trei ani pe Liverpool la loviturile de departajare. Scorul a fost 1-1 după timpul regulamentar. Supercupa Angliei este primul trofeu din totalul de șapte pe care Manchester City le poate cuceri în sezonul 2023/2024.

ADVERTISEMENT

Cum s-au descurcat Manchester City și Arsenal în pre-sezon

Manchester City a mers în Asia pentru stagiul de pregătire dinaintea sezonului. Deținătoarea en-titre a trofeului UEFA Champions League a disputat trei meciuri amicale cu Yokohama, Bayern Munchen și Atletico Madrid. La Toyko, în fața a peste 60.000 de suporteri, Manchester City a învins-o pe Yokohama, scor 5-3.

În al doilea meci amical, campioana Angliei a trecut de Bayern Munchen, scor 2-1 tot în capitala Japoniei. Pentru ultimul meci amical al verii, Manchester City a mers la Seul, unde a pierdut cu 1-2 în fața lui Atletico Madrid.

De cealaltă parte, Arsenal a mers în Statele Unite ale Americii pentru cantonamentul de vară. „Tunarii” au disputat nu mai puțin de 5 amicale cu Watford (1-1), Nurnberg (1-1), MLS All-Stars (5-0), Manchester United (0-2) și Barcelona (5-3). Totodată, Arsenal a câștigat Emirates Cup la loviturile de departajare, după finala cu Monaco, scor 1-1 în timpul regulamentar.

ADVERTISEMENT