Sport

Cine transmite meciurile de la EURO 2024 la televizor. Postul TV care difuzează întreaga competiție

Echipa națională a României s-a întors la turneele finale după o pauză de 8 ani, iar meciurile ”tricolorilor” de la EURO 2024 vor putea fi văzute la TV.
02.12.2023 | 09:15
Cine transmite meciurile de la EURO 2024 la televizor Postul TV care difuzeaza intreaga competitie
Echipa națională a României s-a întors la turneele finale după o pauză de 8 ani, iar meciurile ”tricolorilor” de la EURO 2024 vor putea fi văzute la TV. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trupa lui Edi Iordănescu încheiat pe primul loc grupa din preliminarii, fără înfrângere, și așteaptă acum cu nerăbdare să vadă ce adversari va avea la turneul final. Reprezentativa noastră va fi în urna a doua valorică.

Pro TV, televiziunea care are drepturile pentru EURO 2024 și EURO 2028

Cei care vor dori să urmărească echipa națională a României la EURO 2024 vor trebui să-și seteze televizoarele pe postul Pro TV în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, atunci când se va desfășura competiția.

ADVERTISEMENT

Același post de televiziune va transmite în direct și tragerea la sorți a grupelor pentru turneul final. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:20, la Elbphilharmonie din Hamburg.

Postul din Pache Protopopescu a achiziționat drepturile de televizare ale Campionatului European de mai mult timp și va încerca să domine piața audiențelor, profitând și de prezența naționalei la marea sărbătoare.

ADVERTISEMENT

De altfel, Pro TV a transmis și ultimul turneu final la care reprezentativa României a fost prezentă: Euro 2016. Postul TV a început din acel an să transmită turneele finale continentale, iar cifrele audiențelor acum 8 ani au fost excelente.

Pro TV, lovitură totală la EURO 2016

Naționala României a jucat meciul de debut împotriva selecționatei Franței, care era țara gazdă, și, conform paginademedia.ro, meciul a fost urmărit de peste 4,5 milioane de telespectatori. Finala competiției de atunci a adus în fața micilor ecrane peste 3,2 milioane de români.

ADVERTISEMENT

Cifrele au fost extraordinare, iar estimările au fost că Pro TV a făcut un profit considerabil. Mai exact, s-a scos din publicitate dublu decât s-a plătit pe drepturile TV. Nu același lucru s-a întâmplat cu Euro 2020, competiție desfășurată în mai multe țări din Europa printre care și România.

Turneul final s-a ținut abia în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, însă absența ”tricolorilor” de la competiție au făcut ca și audiențele să scadă considerabil. Pro TV abia a atins 2 milioane de telespectatori la anumite întâlniri.

ADVERTISEMENT

În Germania, România se va afla pentru a șasea oară la un turneu final de Campionat European. Au fost mai întâi prezențele din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Interesant este că ”tricolorii” n-au obținut decât o victorie la Euro. Se întâmpla în 2000, scor 3-2, cu Anglia. Era ultimul meci din faza grupelor, rezultat care ne-a propulsat în sferturi.

ADVERTISEMENT