News

Circ total în jurul unui colet. Bărbatul care l-a primit a sunat la 112 după ce l-a achitat, anunțând că are un pachet suspect în curte

S-a dat alarma, joi, în Arad din cauza unui colet. Bărbatul care l-a primit a sunat la 112 după ce l-a achitat, anunțând că are un pachet suspect în curte.
02.11.2023 | 15:27
Circ total in jurul unui colet Barbatul care la primit a sunat la 112 dupa ce la achitat anuntand ca are un pachet suspect in curte
Un locuitor din Arad a sunat la 112 imediat după ce a primit și achitat un colet. Ce se afla în pachet. Sursa foto: IPJ Arad / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un colet care părea la prima vedere ”suspect”, a adus momente de panică pentru locatarii dintr-un cartier arădean. La fața locului au fost mobilizați specialiștii și întreg perimetrul a fost închis.

Un locuitor din Arad a sunat la 112 imediat după ce a primit și achitat un colet. Ce se afla în pachet

Cazul din vestul țării a început în prima parte a zilei. În jurul orei 11.30, un arădean a primit de la curier un colet, pentru care a şi plătit pe loc. La scurt timp, acesta a sunat ulterior la 112, sesizând un ”pachet suspect” în curtea sa.

ADVERTISEMENT

Vecinii bărbatului spun că acesta, deși a achitat pachetul, nu şi-a amintit ulterior să fi făcut vreo comandă. Din această cauză, la vederea pachetului în curtea sa a considerat că în interior ar putea fi ceva suspect.

A venit curierul, i-a achitat suma, apoi a pus pachetul pe jos, în curtea casei, pentru că nu şi-a amintit să fi făcut vreo comandă. S-a speriat, cu atâtea războaie şi atentate în lume, omul s-a panicat”, a spus un vecin, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

În urma apelului la 112, la fața locului au fost trimiși polițiști de la cea mai apropiată secţie, din cartierul Micălaca. Conform procedurilor, a fost solicitată imediat şi echipa pirotehnică, care a deschis coletul.

Ei bine, la interior nu se afla vreo bombă sau un alt dispozitiv exploziv, ci un brad artificial. ”În interior se găsea un brad artificial. Din cercetări, s-a stabilit că, printr-o firmă de curierat, coletul ar fi fost livrat la acea adresă, fără ca locatarul imobilului să fi făcut comanda.

ADVERTISEMENT

În continuare se fac verificări pentru stabilirea destinatarului coletului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Caz similar petrecut în Arad în urmă cu trei săptămâni

Nu cu mult timp în urmă, luna trecută, o altă alertă similară s-a dat în Arad. Pe 10 octombrie, un colet suspect, aflat în zona parcării Hotelului Central din municipiu, fost văzut de către un cetățean. Acesta a sunat imediat la 112.

ADVERTISEMENT

În acord cu procedurile, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale poliției municipiului, ISU. A ajuns în zonă şi o echipă de pirotehniști. S-a dovedit imediat că alerta este una falsă. ”Coletul suspect” era de fapt o plasă de rafie, în interiorul căreia se aflau niște lemne.

ADVERTISEMENT