Sport

City, aproape de o trădare istorică. Kalvin Phillips, dorit de Manchester United

Manchester City și Manchester United sunt în negocieri pentru transferul unui jucător. În ciuda rivalității, cele două puteri sunt deschide la afacerea Kalvin Phillips.
13.12.2023 | 09:47
City aproape de o tradare istorica Kalvin Phillips dorit de Manchester United
Manchester City și Manchester United pregătesc transferul unui jucator
ADVERTISEMENT

Manchester United pare să pregătească o mutare pe piața transferurilor ce ar stârni controverse mari, vizând un jucător de la rivalii locali, Manchester City. Potrivit informațiilor, mijlocașul Kalvin Phillips, aflat într-o situație dificilă la City, ar fi devenit principalul obiectiv de transfer pentru United în această iarnă.

United și City pregătesc transferul lui Phillips

Cu venirea ferestrei de transfer din ianuarie, United își propune să aducă mai multă calitate în echipa lor, având în vedere un sezon dezamăgitor sub comanda lui Erik ten Hag, cu echipa situată pe locul șase în clasamentul Premier League după o înfrângere de 1-0 în fața lui Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor furnizate de The Sun, Phillips, care se află într-o situație nedorită la City, ar putea fi trimis în împrumut în ianuarie, iar United intenționează să fie în prim-planul echipei interesate de transferul său permanent în vara următoare.

Sursele spun că ten Hag apreciază stilul de joc al lui Phillips, considerându-l potrivit filosofiei pe care încearcă să o implementeze la United. De asemenea, sursa menționează că noii investitori ai clubului doresc să se concentreze pe investiții și dezvoltarea jucătorilor englezi, iar Phillips rămâne unul dintre cei mai buni fotbaliști englezi din Premier League.

ADVERTISEMENT

Phillips nu este printre preferații lui Guardiola

Cu toate acestea, mutarea unui jucător de la City la United nu este străină de controverse, iar aceasta ar putea adăuga un nou episod în rivalitatea dintre cele două cluburi. Într-o declarație recentă, antrenorul lui City, Pep Guardiola, a recunoscut că Phillips nu se potrivește planurilor sale și că simte că a luat o decizie greșită în privința acestuia.

Guardiola a subliniat că apreciază caracterul și personalitatea lui Phillips, dar că viziunea sa asupra echipei nu îl include pe acesta. Cu toate acestea, Guardiola speră că situația se va schimba, lăsând ușa deschisă pentru o posibilă rămânere a lui Phillips la City.

ADVERTISEMENT

“Singurul lucru pe care-l pot spune despre el este că caut personalități și caractere bune, iar el este un exemplu perfect. După aceea, trebuie să îi ofer ceva și nu am făcut asta. Este doar pentru că vizualizez unele lucruri și echipe și lucruri, îmi este dificil să-l văd.

Nu sunt foarte mulțumit și îmi pare atât de rău pentru el. Nu îi voi spune asta lui pentru că este o afacere și trebuie să fiu profesionist. Dacă cineva se comportă neadecvat, nu-mi pasă.

ADVERTISEMENT

Dar modul în care se comportă cu colegii de echipă și cu toată lumea, îmi pasă. De aceea sper că lucrurile se vor schimba. Și am spus de multe ori, dacă vine ianuarie și el rămâne, sunt mai mult decât mulțumit, pentru că se antrenează foarte bine și este un tip minunat și cu caracter”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT