News

Ciucă explică de ce Coaliția a renunțat la Cîrstoiu: „Nu există nici o speranţă să putem recupera”

Nicolae Ciucă, despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu. „S-a identificat faptul că nu reuşeam să ne îndeplinim obiectivul”
23.04.2024 | 13:06
Ciuca explica de ce Coalitia a renuntat la Cirstoiu Nu exista nici o speranta sa putem recupera
Nicolae Ciucă spune că PNL vine cu o „opțiune nouă”, în persoana lui Sebastian Burduja / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a explicat la rândul lui de ce PNL și PSD au decis să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei și de a continua campania cu candidați separați, Sebastian Burduja și Gabriela Firea.

Candidaturi separate, pentru „maximizarea scorului”

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a explicat decizia celor două partide de coaliție de a renunța la medicul Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei și de a decide să continue cu candidați separați, Sebastian Burduja (PNL) și Gabriela Firea (PSD).

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a spus că s-a mers în final pe candidaturi separate pentru a se asigura „maximizarea scorului la alegerile locale”, în timp ce în urma unor analize a reieșit că PSD-PNL nu puteau câștiga cu managerul Spitalului Universitar.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale”, a declarat Ciucă.

ADVERTISEMENT

„Să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi”

După declarațiile președintelui Klaus Iohannis, și Nicolae Ciucă a invocat „stabilitatea” care trebuie continuată și a spus că de acum bucureștenii au de unde alege, din patru candidați la Primăria Generală (Nicușor Dan, Gabriela Firea, Sebastian Burduja, Cristian Popescu Piedone).

Liderul PNL a precizat că un candidat comun din partea PSD sau PNL nu ar fi făcut decât să „maximizeze” șansele primarului general în funcție și ale lui Piedone.

ADVERTISEMENT

„De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat la Băilești, în județul Dolj.

„Venim cu un candidat care este o opţiune nouă”

Dubla candidatură va reface lupta politică în București, a apreciat Ciucă, astfel că „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

ADVERTISEMENT

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă despre Sebastian Burduja.

Liderul PNL a precizat în legătură cu renunțarea la Cîrstoiu. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a spus el, adăugând că „nu s-a pus problema” ca medicului să-i fie oferită o funcție în Guvern și că PSD-PNL au rămas cu o „relaţie cât se poate de umană” cu managerul Spitalului Universitar.

„Trebuie să înţelegem că domnia sa, ca noi toţi, este om, dincolo de orice situaţie, şi în felul acesta am analizat perspectiva din punct de vedere politic şi din punct de vedere a consecinţelor şi efectelor asupra domniei sale şi am considerat că este absolut firesc să încheiem această colaborare, pentru că şansele erau cât se poate de evidente”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

ADVERTISEMENT