Fotbal international

Clasamentul în care Leo Messi e peste Diego Maradona

12.10.2018 | 13:24
Leo Messi l-a depășit pe Diego Maradona într-un clasament făcut de Marca

În sfârșit a apărut un clasament în care starul formației FC Barcelona, Leo Messi, e peste conaționalul său Diego Maradona. În ultimii ani s-a tot pus întrebarea care dintre cei doi este mai bun. Și dacă actualul număr 10 al naționalei ”pumelor” are un nivel mult mai înalt la nivel de club, El Pibe d’Oro are de partea sa titlul mondial din 1986.

Ziua de 12 octombrie reprezintă Ziua Hispanității, iar cotidianul Marca a sărbătorit în acest an evenimentul efectuând un sondaj cu cel mai bun sportiv de origine hispanică din istorie. Suprinzător sau nu, topul este dominat autoritar de tenismenul spaniol Rafael Nadal, care a adunat peste 11.000 de voturi.

Clasamentul în care Leo Messi și Diego Maradona au fost învinși de Nadal

Poziția secundă este ocupată la mare distanță de baschetbalistul spaniol Paul Gasol. Pe ultima treaptă a podiumului în acest clasament se află argentinianul Leo Messi, care l-a depășit extrem de clar pe marele său contracandidat în fotbal, Diego Maradona, aflat abia pe poziția a noua.

Diego Maradona sărută trofeul câștigat cu naționala Argentin ei la Campionatul Mondial din 1986
Diego Maradona sărută trofeul câștigat cu naționala Argentin ei la Campionatul Mondial din 1986

Primele 10 locuri în acest sondaj sunt ocupate de următorii sportivi: 1. Rafael Nadal (Spania – tenis) 11.600 de voturi, 2. Pau Gasol (Spania – baschet) 5.300, 3. Lionel Messi (Argentina – fotbal) 5.200, 4. Miguel Indurain (Spania – ciclism) – 4.300, 5. Mireia Belmonte (Spania – natație) – 3.200, 6. Alfredo Di Stefano (Argentina/Spania – fotbal) 2.500, 7. Severiano Ballesteros (Spania – golf) – 2.300, 8. Lydia Valentin (Spania – haltere) 2.200, 9. Diego Maradona (Argentina – fotbal) 2.100, 10. Manu Ginobili (Argentina – baschet) 2.100.

Messi, între cei mai mari decari din istorie

Lionel Messi este considerat cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului, iar cifrele par a da dreptate celor care susțin acest lucru. Numai în acest sezon, argentinianul a dovedit că FC Barcelona este dependentă de evoluțiile sale.

Superstarul argentinian a fost inclus într-un top al celor mai mari decari din istoria fotbalului, alături de alte nume importante ca Pele, Diego Maradona, Zinedine Zidane, Michel Platini, Zico, Alessandro Del Piero, Ronaldinho sau Gheorghe Hagi.

Tags: