News

Client al unui restaurant, ucis de caracatița din farfurie. Delicatesa încă era vie. Video

Un client al unui restaurant din Coreea de Sud a fost ucis de caracatița din farfurie. Delicatesa, care încă era vie, i-a fost fatală după consum.
26.10.2023 | 18:08
Client al unui restaurant ucis de caracatita din farfurie Delicatesa inca era vie Video
Un bărbat a fost ucis de caracatița din farfurie, care încă era vie când a consumat-o. Sursa foto: X
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Coreea de Sud care lua masa la un restaurant a suferit un atac de cord și a murit după ce a consumat caracatița din farfurie care încă era vie. Despre ce delicatesă extrem de populară este vorba.

Un bărbat a fost ucis de caracatița din farfurie, care încă era vie când a consumat-o

Tragedia din statul asiatic a avut loc luni, 23 octombrie, în orașul Gwangju. Un bărbat de 82 de ani a decedat după ce s-a sufocat cu un fel de mâncare cunoscut sub numele de ”san-nakji”.

ADVERTISEMENT

Vorbim de o delicatesă extrem de populară în Coreea de Sud. Mai exact, clienților li se servește o caracatiță vie cu tentacule tăiate. Mâncarea este cunoscută la nivel mondial pentru prepararea sa unică și potențial periculoasă.

Caracatița este servită imediat după ce tentaculele sale sunt tăiate în bucăți, menținând nervii tentaculelor activi. Acestea încă se zvârcolesc pe farfurie minute bune după ce li se servesc clienților.

ADVERTISEMENT

Bătrânul din Gwangju, din păcate, nu a făcut față acestui fel de mâncare și s-a sufocat din cauza acestor tentacule. Potrivit serviciilor medicale sud-coreene, la sosirea ambulanței la fața locului, bărbatul era deja în stop cardiac. Ei au efectuat resuscitare cardiopulmonară (CPR), dar nu au putut să-l resusciteze. Ulterior, s-a declarat decesul la un spital, notează The Independent.

Acest incident nu este unul izolat. În ultimii ani, mai mulți oameni au murit prin asfixiere din cauza consumului de caracatiță vie. Cel puțin trei persoane au murit din cauza consumului de ”san-nakji” între 2007 și 2012, potrivit datelor oferite de Agenția Generală a Incendiilor și Dezastrelor din Seul.

ADVERTISEMENT

Delicatesa san-nakji, extrem de cunoscută și la nivel mondial

Acest fel de mâncare nonconformist a câștigat notorietate la nivel mondial și datorită includerii sale în filmul din 2004 ”Oldboy”. Aici, un personaj celebru devorează o caracatiță vie la un sushi bar. Acest aspect a dus la prezentarea sa ca o experiență culinară exotică și îndrăzneață.

Dar notorietatea mâncării san-nakji se extinde dincolo de cinema. Pe YouTube apar numeroase clipuri care prezintă turiști în căutare de senzații tari care încearcă preparatul în piețele locale de pește.

ADVERTISEMENT

Caracatița vie, descrisă ca fiind unul dintre cele mai periculoase alimente din lume, este adesea comparată cu alte preparate culinare riscante, cum ar fi peștișorul otrăvitor și broaștele taur.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze