News

Clipe de groază la o școală din Ploiești. Un elev a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator

16.02.2021 | 13:20
Clipe de groaza la o scoala din Ploiesti Un elev a murit dupa ce a intrat in stop cardiorespirator
ADVERTISEMENT

Un băiețel de 10 ani din Ploiești a murit, marți, în jurul orei prânzului, după ce i s-a făcut rău și a leșinat în clasă, chiar în timpul orelor de curs. Potrivit reprezentanților Poliției Prahova, echipajul mobil de Terapie Intensivă ajuns în scurt timp la fața locului a constatat că acesta intrase în stop cardio-respirator.

Din primele informaţii, micuțul, elev în clasa a doua la Școala Sf. Vineri din oraș, avea probleme cardiace congenitale. De altfel, mama a informat echipajul de pe ambulanță cu privire la acest aspect.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Potrivit antena3.ro, elevul făcea sport de performanţă și nu figura în evidenţa Inspectoratului Judeţean pentru problemele sale cardiace.

Tragedie într-o școală din Ploiești. Un elev de 10 ani a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator

La data de 16 februarie, în jurul orei 11:00, polițiștii Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate de învățământ din Ploiești, un elev de clasa a II-a, un băiat în vârstă de 10 ani (n.r. potrivit ISU și SAJ Prahova copilul are nouă ani), ar fi leșinat în timpul cursurilor.

ADVERTISEMENT

A fost solicitat un echipaj al ambulanței, fiind efectuate manevre de resuscitare. Băiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetării la fața locului”, se arată în comunicatul Poliției Prahova.

ADVERTISEMENT

Momentan nu există date certe cu privire la circumstanțele care au provocat stopul cardio-respirator. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean susțin că elevul se afla la ora de religie, moment în care a acuzat o durere de abdomen, așa că profesoara a mers la cabinetul medical școlar după ajutor. Când s-a întors, băiețelul leșinase deja.

ADVERTISEMENT

Se pare că practica sportul de performanță și nu se afla la primul incident de acest gen. În trecut, a leșinat pe terenul de fotbal, iar părinții au început să facă investigații. Astfel, s-a stabilit că suferea de afecțiuni cardiace.

ADVERTISEMENT