News

Clipe de panică pentru locuitorii din Galați. Oamenii au observat mai multe lumini pe cer și se tem că ar putea fi drone

Locuitorii din Galați au observat mai multe lumini pe cer, în cursul nopții de luni, 1 aprilie. Oamenii spun că ar putea fi drone.
02.04.2024 | 09:38
Clipe de panica pentru locuitorii din Galati Oamenii au observat mai multe lumini pe cer si se tem ca ar putea fi drone
Lumini observate pe cer, în Galați. colaj Fanatik/ Foto Viața Liberă/ captură Observator
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Galați au trecut prin clipe de panică, în cursul nopții de luni, după ce au observat mai multe lumini pe cer. Având în vedere războiul din Ucraina, oamenii se tem că ar putea fi drone.

Lumini observate pe cer, în Galați. Locuitorii se tem că ar putea fi drone

Luminile misterioase au fost văzute din mai multe localități ale județului, potrivit Observator News. Au putut fi observate și din localitatea Smârdan, acolo unde există poligonul militar al NATO.

ADVERTISEMENT

Însă, autoritățile nu au transmis un mesaj RO-Alert, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de situații. Totodată, potrivit sursei citate, Ministerul Apărării nu a avut o reacție privind acest subiect, până la această oră.

De altfel, situația este din ce în ce mai tensionată în Galați și Brăila, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Oamenii se tem de consecințele conflictului. În urmă cu patru zile, o nouă dronă a fost găsită la circa 10 kilometri de orașul Brăila, după ce s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Șase drone au căzut pe teritoriul României de la începutul războiului

Drona rusească ar fi fost trimisă cu scopul de a ținti porturile Ucrainei de la Dunăre. În urma incidentului, au fost descoperite resturi ale aparatului de zbor fără pilot, dar și un crater apărut după impactul dronei cu solul.

Deși nu au fost persoane rănite, locuitorii din această zonă sunt îngrijorați, mai ales că ultimul incident a avut loc în apropierea unei ferme agricole din Insula Mare a Brăilei. Ulterior, Ministerul Apărării Naționale a confirmat situația.

ADVERTISEMENT

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, informa MApN.

ADVERTISEMENT

Amintim că acesta a fost al șaselea incident cu drone la granița României de la izbucnirea războiului din Ucraina. Trei dintre acestea s-au prăbușit într-un interval de zece zile, în septembrie 2023.

ADVERTISEMENT