News

Clotilde Armand a pus excavatoarele pe garajele de pe Calea Victoriei. Ce se va construi în loc

Clotilde Armand a început demolarea garajelor de pe Calea Victoriei, acesta fiind doar un pas în tentativa de a scăpa Sectorul 1 de garaje construite ilegal.
18.07.2022 | 15:24
Clotilde Armand a pus excavatoarele pe garajele de pe Calea Victoriei Ce se va construi in loc
Clotilde Armand dărâmă garajele din Sectorul 1. Foto: Facebook Clotilde Armand
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1 a anunțat pe Facebook că a început campania de demolare a garajelor. Mesajul a fost primit cu entuziasm de locuitorii Sectorului 1.

Clotilde Armand dărâmă garajele din Sectorul 1

”Am emis dispoziții de demolare a garajelor aflate pe Calea Victoriei, la doi pași de Guvernul României, iar echipele ADP le-au pus în aplicare.

ADVERTISEMENT

Astfel de construcții improvizate și insalubre, pline de rugină și inestetice, nu-și au locul într-o capitală europeană. Vom sistematiza întreaga zonă, folosim la maxim toate suprafețele, iar în locul acestor garaje vom construi parcări de reședință și vom amenaja noi spații verzi. Redăm cetățenilor domeniul public! #FacemCurat”, a transmis Armand.

Mesajul a ajuns la mii de oameni, majoritatea celor care au lăsat comentarii pe Facebook având o părere extrem de bună despre demersul Primăriei. Felicitări! Curățați sectorul de gunoaie, redați spatiul public cetățenilor!”, a scris un cetățean.

ADVERTISEMENT

”Bucureștiul e plin de construcții ILEGALE de acest fel făcute de diverși care aveau ei o pilă la primărie, în dauna celorlalți locatari care NU au loc de parcare.

Dar oricum e nevoie de parcări supraetajate în aceste zone pt ca sunt prea multe blocuri și prea multe mașini. Cine face locuri de parcare și ne scapă de mașini câstigă alegerile”, a scris un alt internaut. Desigur, au existat și oameni au care nu au apreciat în totalitate demersul. ”Redăm spațiul verde și spațiile de parcare contra cost, evident!”, a scris un alt cetățean.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul urmează, la ani distanță, proiectele aplicate deja în alte orașe ale țării. Procesul este îngreunat de birocrație, însă autoritățile încearcă să scape toate orașele mari ale țării de garajele ilegale construite din tablă, care ocupă spațiu inutil.

Situația la nivel național a fost amplu prezentată de Fanatik în urmă cu un an. Cluj-Napoca și Timișoara erau printre orașele din România care s-au confruntat cu cele mai mari astfel de probleme, cu garaje ilegale, însă acestea au început să dispară de pe domeniul public.

ADVERTISEMENT