News

Clotilde Armand anunță marea curățenie în Sectorul 1. Ce firmă preia atribuțiile Romprest și cât susține primarul sectorului 1 că sunt costurile

ADP Sector 1 a semnat noul contract de salubritate în ziua decretării stării de alertă sanitară.
25.07.2021 | 18:08
Clotilde Armand anunta marea curatenie in Sectorul 1 Ce firma preia atributiile Romprest si cat sustine primarul sectorului 1 ca sunt costurile
Clotilde Armand anunță marea curățenie în Sectorul 1. Ce firmă preia atribuțiile Romprest Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat pe Facebook o filmare însoțită de mesajul „A început curățenia în Sectorul 1. Șantajul nu mai ține”, filmare în care este vizibil numele firmei de salubritate care se ocupă de ridicarea deșeurilor: Brai-Cata.

Potrivit G4Media, ADP Sector 1 a semnat un contract de salubritate în valoare de 62.900 de lei cu această firmă pe 23 iulie 2021, ziua în care a fost decretată starea de alertă sanitară în Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand anunță marea curățenie în Sectorul 1. Ce firmă preia atribuțiile Romprest

Vineri, Alin Stoica, prefectul de București, a aprobat solicitarea edilului de la Sectorul 1 de a decreta stare de alertă sanitară pentru 30 de zile din cauza deșeurilor neridicate.

Starea de alertă a făcut posibilă încheierea unui nou contract de salubrizare, fără organizarea unei licitații, contract care are ca obiect ridicarea gunoiului stradal.

ADVERTISEMENT

Romprest a anunțat că se limitează strict la deșeurile produse de consumatorii casnici.

Potrivit sursei citate, contractul de salubritate este în valoare de 62.900 de lei (aproape 13.000 de euro), a fost atribuit prin încredințare directă și presupune colectarea a 100 de tone de deșeuri necontrolate de pe spațiile verzi din Sectorul 1.

Brai-Cata este deţinută de acţionarul unic Constantin Petrescu, de 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea, potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Petrescu a devenit acționar unic în august 2017, când acționarul majoritar de până atunci, firma de salubritate Urban din Vâlcea, a ieșit din acționariatul Brai-Cata.

Clotilde Armand, replică pentru cei care o acuză că noul contract e mai scump

Primarul Sectorului 1 a postat astăzi pe aceeași rețea de socializare o replică la adresa celor care au acuzat-o că noua firmă de salubritate practică tarife mai mari decât Romprest.

ADVERTISEMENT

Edilul a defalcat tarifele pe serviciile prestate si le-a postat prin comparație cu cele ale vechiului prestator de servicii pentru a-și susține punctul de vedere.

“Pentru corecta informare a cetățenilor din Sectorul 1 și pentru combaterea știrilor false care circulă în anumite publicații:

Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.

Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

“Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme.

Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 4.796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata”, a mai explicat edilul.

ADVERTISEMENT