News

Coadă uriașă la telegondola Sinaia. Administratorul pârtiei a cerut ajutorul Jandarmeriei

02.01.2021 | 12:34
Coada uriasa la telegondola Sinaia Administratorul partiei a cerut ajutorul Jandarmeriei
ADVERTISEMENT

Imaginile începutului de weekend vin din zona montană. Este coadă uriașă la telegondola din stațiunea Sinaia, acolo unde sute de turiști așteaptă la rând pentru a prinde un loc către domeniul schiabil.

Primul weekend din 2021 aduce imagini de-a dreptul incredibile pentru această perioadă a pandemiei. Un șir nesfârșit de persoane așteaptă, de ore întregi, să urce la cotele înalte din Sinaia.

ADVERTISEMENT

Administratorii zonei recunosc că nu au mai văzut niciodată așa ceva, atât de multă lume. Aceștia mai spun că au apelat la jandarmi pentru a se asigura că lumea păstrează distanța.

Turiștii, coadă uriașă la telegondola Sinaia. S-a cerut ajutor la Jandarmerie

Vremea impecabilă de afară a atras mii de turiști în acest weekend în stațiunile montane din țară. Din dorința de a ajunge cât mai repede pe pârtie, fie pentru a schia sau pentru a-și face poze, aceștia au format cozi imense la Sinaia.

ADVERTISEMENT

În zona telegondolei din această stațiune, turiştii aşteaptă şi câte două ore ca să poată urca la Cota 1.400 sau 2.000 pentru a schia sau a se da cu placa sau sania.

Administratorul pârtiei din această stațiune recunoaște că încă nu a mai văzut așa multă lume. Pentru a se asigura că sunt respectate toate normele de protecție contra SARS-CoV-2, acesta spune că a apelat la ajutorul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

”Din fericire sau din păcăte, nu a mai fost aşa coadă până acum, dar sperăm să apucăm să urcăm pe toată lumea pe munte.

Noi am încercat să şerpuim coada, ca să se păstreze distanţa. Am solicitat şi ajutorul jandarmilor, ca să ne asigurăm că toată lumea păstrează distanţa şi poartă masca”, a spus Cătălin Ţicu, administratorul pârtiei, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Care e programul de funcționare al telegondolei Sinaia

Într-o postare pe pagina de Facebook, administratorii pârtiilor din Sinaia anunță că toate casele de bilete se vor închide la ora 15:00.

”Sunt deschise și amenajate toate pârtiile din golul alpin: Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 1,2 și 3 (teleschi), Variantă, Dorului

La Cota 1000 sunt -3 grade, cer senin și vânt slab. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00”, se arată în comunicat.

De asemenea, aceștia reamintesc turiștilor că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și în gondole!

ADVERTISEMENT