News

Coaliția, în ședință pe strategia pentru locale. PSD și PNL stabilesc unde vor avea candidați comuni

Liderii PSD și PNL, ședință pentru a discuta strategia privind alegerile locale. Coaliția trebuie să ia act de candidații comuni la sectoarele Capitalei
01.04.2024 | 11:22
Coalitia in sedinta pe strategia pentru locale PSD si PNL stabilesc unde vor avea candidati comuni
Liderii PSD-PNL decid strategia pentru alegerile locale Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Coaliţia PSD-PNL trebuie să stabilească în ce municipii se va merge cu candidați comuni. Pentru județele Mureș, Bacău și Arad urmează să se ia o decizie privind colaborarea celor două partide.

Coaliția, în ședință pe strategia pentru locale

În cadrul ședinței de luni, coaliția trebuie să ia și act de candidații comuni pe Capitală, la sectoare. Liberalii i-au anunțat deja pe George Tuță, liderul PNL Sector 1, drept candidat la primăria sectorului, iar la Sectorul 6 pe actualul primar, Ciprian Ciucu.

ADVERTISEMENT

PSD va avea candidați la Sectoarele 2 și 5, iar la Sectoarele 3 și 4 candidații sunt primarii în funcție, Robert Negoiță, respectiv Daniel Băluță.

Pentru Sectorul 2, conducerea PSD l-a validat pe prefectul Rareș Hopincă, în vreme ce la Sectorul 5 candidatul desemnat este consilierul general al Bucureștiului, Adrian Vigheciu,

ADVERTISEMENT

Coaliția PSD-PNL a decis, săptămâna trecută, să meargă cu candidați comuni la câteva municipii reședință de județ: Brașov, candidat PNL, Bacău, candidat PSD. La Timiș, PNL dă candidatul la Primăria Timișoara, iar PSD pe cel pentru Consiliul Județean.

Această decizie a Coaliției a dus la excluderea din partid a fostului lider PNL Timiș, Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă: ”Finalizăm toate aspectele care ţin de Capitală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că în cadrul ședinței vor fi finalizate toate aspectele care ţin de Capitală și că, deocamdată, nu s-a luat o decizie pentru Mureș și Satu Mare.

”Rostul coaliţiei de astăzi este să finalizăm toate aspectele care ţin de Capitală şi desigur elementele de detaliu care trebuie pornite, pentru că timpul este destul de scurt.

ADVERTISEMENT

”După ce finalizăm Capitală, stabilim şi modalitatea în care procedăm pentru cele două judeţe şi municipii de judeţ. Fiecare partid trebuie să îşi maximizeze rezultatele”, a declarat șeful Senatului.

Nicolae Ciucă a mai precizat că în cadrul ședinței se va discuta și despre lansarea candidaților comuni la sectoare și lansarea candidatului la Primăria Generală.

ADVERTISEMENT