News

Coaliția se rupe la București. PSD și PNL ar merge la Primăria Capitalei cu candidaturi separate

Coaliția renunță la medicul Cătălin Cârstoiu. PSD și PNL merg la Primăria Capitalei cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja, potrivit unor surse politice
23.04.2024 | 07:44
Coalitia se rupe la Bucuresti PSD si PNL ar merge la Primaria Capitalei cu candidaturi separate
Coaliția PSD-PNL nu a reușit să cadă la un acord în ce-l privește pe medicul Cătălin Cîrstoiu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

PSD și PNL au hotărât, după negocieri maraton, să rupă alianța pentru București și să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, din partea social-democraților, și Sebastian Burduja, din partea liberalilor, potrivit unor surse politice.

Firea și Burduja se întorc pe poziții de candidați

PSD și PNL au decis să renunțe la medicul Cătălin, Cîrstoiu, după mai bine de 14 ore de negocieri, și să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei. Astfel, Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL) se întorc în poziția de candidați la Primăria Generală.

ADVERTISEMENT

„Coaliţia a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL”, au declarat surse politice pentru News.ro, pentru a „maximiza” electoratele social-democrat și respectiv liberal.

Campanie „constructivă”, fără atacuri

PSD și PNL au decis ca Firea și Burduja vor avea „o campanie constructivă, centrată pe  soluţii pentru Bucureşti” și că nu vor fi atacuri între cei doi. Pentru primăriile de sector candidaturile vor rămâne comune, aceeași situație și pentru listele la consiliile locale.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește candidații pentru sectoarele Capitalei, aceștia vor fi comuni, reflectând o strategie unitară la nivelul infrastructurii locale. Aceasta replică abordările similare adoptate de coaliție în alte orașe mari, cum ar fi Bacău și Brașov. Acolo PSD și PNL au colaborat pentru a consolida susținerea electorală prin candidaturi comune în anumite zone”, potrivit unei surse.

Coaliția renunță la Cîrstoiu

PSD și PNL au ținut, luni, o ședință în care s-a analizat dacă medicul Cătălin Cîrstoiu va rămâne candidatul comun la Primăria Generală, după acuzațiile de incompatibilitate ce i s-au adus. Tot luni, Cîrstoiu urma să-și depună candidatura la Biroul Electoral Municipal.

ADVERTISEMENT

Dincolo de chestiunea incompatibilității, Cîrstoiu nu a reușit să adune procente suficiente în sondaje, clasându-se de fiecare dată în spatele principalilor săi contracandidați, primarul general Nicușor Dan și candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone.