News

Liberalii exclud categoric susținerea lui Nicușor Dan. Ionuț Stroe: ”Exclus acest scenariu”

Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că liberalii nu vor susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, dacă medicul Cîrstoiu se va retrage din cursă.
22.04.2024 | 22:11
Liberalii exclud categoric sustinerea lui Nicusor Dan Ionut Stroe Exclus acest scenariu
Ionuț Stroe spune că PNL nu va susține candidatura lui Nicușor Dan Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, a declarat luni că este exclus scenariul susținerii de către PNL a candidaturii lui Nicușor Dan și a subliniat că alianța cu PSD este cel mai matur lucru din politica românească din ultimii 20 de ani.

Liberalii exclud categoric susținerea lui Nicușor Dan

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că declarațiile lui Nicușor Dan – care a spus că și-ar dori susținerea PNL, însă este realist – sunt doar speculații, o încercare de a profita de un moment dificil.

ADVERTISEMENT

„Exclus acest scenariu pentru că am asumat transparent acum aproape trei ani de zile această construcție politică. Este, dacă vreți, această alianță cel mai matur lucru din politica românească din ultimii 20 de ani şi în mod garantat aceasta este calea pentru a câştiga majorităţi nu numai la Bucureşti, ci şi în ţară şi bineînţeles la guvernare.

Atâta vreme cât avem rezultate împreună, atâta vreme cât construim lucruri solide şi avem rezultate concrete, este absolut normal să continuăm aşa.

ADVERTISEMENT

Speculaţiile domnului Nicuşor în legătură cu o eventuală susţinere priviţi-le ca fiind în cheie electorală, adică încearcă să speculeze acest moment de dificultate”, a declarat Ionuț Stroe la Prima News, relatează News.ro.

Șeful PNL Sector 4 mai spune că nu există riscul ruperii coaliției de guvernare, în cazul unui eșec la Capitală.

ADVERTISEMENT

„Am traversat momente mult mai dificile decât acest scenariu, am depăşit crize economice şi crize de toate felurile, sociale, criza preţurilor din energie, lucruri mult mai grave decât o candidatură pe Bucureşti.

Noi suntem optimişti şi veţi vedea că vom câştiga Bucureştiul, aşa că nu credem că aceasta este o piatră de încercare a solidităţii acestei construcţii”, a subliniat deputatul liberal.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Stroe a mai declarat că, din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputație ca manager şi medic şi asta nu i-o poate lua nimeni.

„Nu s-a anunţat absolut nimic, există o decizie. Din punctul nostru de vedere domnul Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic, asta nu i-o poate lua nimeni şi indiferent de presupuneri, că se va schimba această candidatură, indiferent de atacuri, scenarii sau fitile, el este cel care în acest moment are şi candidatura şi anvergura să conducă şi să înţeleagă acest oraş”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL

ADVERTISEMENT