News

Cod galben de vânt puternic într-o parte a României. Cum va fi vremea în București

Meteorologii ANM anunță un cod galben de vânt puternic în Dobrogea și Muntenia, până spre sâmbătă seara. Capitala României va fi afectată de acest avertisment.
04.05.2024 | 12:13
Cod galben de vant puternic intro parte a Romaniei Cum va fi vremea in Bucuresti
Cod galben de vânt puternic într-o parte a României. Cum va fi vremea în București. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Concret, cei de la ANM anunță un cod galben ”de vânt puternic, sâmbătă, până la ora 19.00, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei”. Mai mult, în București sunt posibile ploi, cu toate că specialiștii Accuweather arată 0% șanse de ploaie atunci când va avea loc slujba de Înviere, așteptată de credincioși.

Cod galben de vânt puternic într-o parte a României

”Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h. Temporar vor fi intensificări ale vântului şi în restul Munteniei şi în Moldova, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei, cu viteze în general de 45…50 km/h”, au transmis reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT
Cod galben de vânt
Cod galben de vânt

Cât despre Capitală, vântul de aici va atinge viteze de 55 km/h.. ”În Bucureşti vor fi înnorări temporare şi posibil perioade cu averse slabe, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de până la 55 km/h.

Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade”, mai transmit specialiștii ANM. Cu toate acestea, specialiștii de la Accuweather sunt de altă părere. Astfel, conform siteului de specialitate folosit pentru prognoze meteo, la ora 00:00 în această noapte în București vor fi aproximativ 10 grade Celsius și 0% șanse de ploaie.

ADVERTISEMENT

Directorul ANM vorbește despre temperaturi ridicate în noaptea de Înviere

De asemenea, directorul ANM Elena Mateescu vorbea despre temperaturi ridicate în aceste zile, inclusiv în noaptea de Înviere. ”Noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea în general frumoasă cu valori ale temperaturilor minime pozitive în întreagă țară.

Vorbim de limite cuprinse între 4, până la 13, 14 grade în parte de Vest a țării și 10 grade în Capitală. În ziua de duminică, ecartul termic în întreagă țară va fi între 15 până la 25 de grade Celsius, în partea de Vest și Sud-Vest a țării, 22 de grade în Capitală, 15-18 pe Litoral.

ADVERTISEMENT

Ziua de duminică indică o probabilitate la acest moment foarte mare de a avea averse la nivel local pe parcursul după-amiezii și al serii”, a completat directorul ANM. Din păcate în țara noastră va ajunge în curând furtuna care a făcut ravagii în Europa, în special în Franța, Germania și Anglia.

Aici, furtuna a ucis femeie și sute de avioane au rămas blocate la sol, iar zeci de hectare de culturi au fost distruse de grindină. Fenomenul meteo extrem ar trebui să ajungă în țara noastră în următoarele 24-48 de ore, conform meteorologilor.

ADVERTISEMENT

Milioane de creștini sunt așteptați în această noapte la biserică, acolo unde va avea loc slujba de Înviere. Pentru cei ce nu pot să ajungă acolo din diverse motive, slujba va fi transmisă la TV de mai multe canale, inclusiv PRO TV.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori