News

Cod galben de vânt puternic într-o parte a României. Cum va fi vremea în București

Meteorologii ANM anunță un cod galben de vânt puternic în Dobrogea și Muntenia, până spre sâmbătă seara. Capitala României va fi afectată de acest avertisment.
04.05.2024 | 12:13
Cod galben de vant puternic intro parte a Romaniei Cum va fi vremea in Bucuresti
Cod galben de vânt puternic într-o parte a României. Cum va fi vremea în București. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Concret, cei de la ANM anunță un cod galben ”de vânt puternic, sâmbătă, până la ora 19.00, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei”. Mai mult, în București sunt posibile ploi, cu toate că specialiștii Accuweather arată 0% șanse de ploaie atunci când va avea loc slujba de Înviere, așteptată de credincioși.

Cod galben de vânt puternic într-o parte a României

”Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h. Temporar vor fi intensificări ale vântului şi în restul Munteniei şi în Moldova, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei, cu viteze în general de 45…50 km/h”, au transmis reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT
Cod galben de vânt
Cod galben de vânt

Cât despre Capitală, vântul de aici va atinge viteze de 55 km/h.. ”În Bucureşti vor fi înnorări temporare şi posibil perioade cu averse slabe, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de până la 55 km/h.

Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade”, mai transmit specialiștii ANM. Cu toate acestea, specialiștii de la Accuweather sunt de altă părere. Astfel, conform siteului de specialitate folosit pentru prognoze meteo, la ora 00:00 în această noapte în București vor fi aproximativ 10 grade Celsius și 0% șanse de ploaie.

ADVERTISEMENT

Directorul ANM vorbește despre temperaturi ridicate în noaptea de Înviere

De asemenea, directorul ANM Elena Mateescu vorbea despre temperaturi ridicate în aceste zile, inclusiv în noaptea de Înviere. ”Noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea în general frumoasă cu valori ale temperaturilor minime pozitive în întreagă țară.

Vorbim de limite cuprinse între 4, până la 13, 14 grade în parte de Vest a țării și 10 grade în Capitală. În ziua de duminică, ecartul termic în întreagă țară va fi între 15 până la 25 de grade Celsius, în partea de Vest și Sud-Vest a țării, 22 de grade în Capitală, 15-18 pe Litoral.

ADVERTISEMENT

Ziua de duminică indică o probabilitate la acest moment foarte mare de a avea averse la nivel local pe parcursul după-amiezii și al serii”, a completat directorul ANM. Din păcate în țara noastră va ajunge în curând furtuna care a făcut ravagii în Europa, în special în Franța, Germania și Anglia.

Aici, furtuna a ucis femeie și sute de avioane au rămas blocate la sol, iar zeci de hectare de culturi au fost distruse de grindină. Fenomenul meteo extrem ar trebui să ajungă în țara noastră în următoarele 24-48 de ore, conform meteorologilor.

ADVERTISEMENT

Milioane de creștini sunt așteptați în această noapte la biserică, acolo unde va avea loc slujba de Înviere. Pentru cei ce nu pot să ajungă acolo din diverse motive, slujba va fi transmisă la TV de mai multe canale, inclusiv PRO TV.

ADVERTISEMENT