News

Cod portocaliu de inundații în mai multe zone din țară! 22 de județe în continuare sub cod galben de furtuni

07.05.2019 | 13:25
Cod portocaliu de inundatii in mai multe zone din tara 22 de judete in continuare sub cod galben de furtuni

Nu scăpăm de vremea capricioasă. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri portocalii de inundații, ce vizează mai multe zone din țară. În același timp, 22 de județe se află în continuare sub cod galben de furtuni.

ANM avertizează: coduri portocalii de inundații. Regiunile vizate

Specialiștii au emis nu mai puțin de trei coduri portocalii de inundații, valabile pentru ziua de 7 mai 2019. Județele vizate sunt Iași, Neamț, Vaslui, Brașov, Harghita, Mureș și Bistrița-Năsăud. Din pricina averselor torențiale, se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp. Pe arii restrânse, acestea vor atinge chiar și pragul de 50-60 l/mp.

Primul cod portocaliu ce vizează județele Iași, Vaslui și Neamț a fost emis în această dimineață,la ora 09:00 și rămâne valabil până la ora 14:00. În ceea ce privește codul sub care se află județele brașov, Harghita și Mureș, acesta a fost emis la ora 08:40 și va rămâne valabil până la ora 16:00. Totodată, specialiștii au emis ți un al treilea cod portocaliu, valabil pentru județul Bistrița Năsăud. Acesta a intrat în vigoare la 09:10 și va rămâne valabil până la 16:00.

Nu scăpăm nici de furtuni în această perioadă
Nu scăpăm nici de furtuni în această perioadă

Anunțul transmis de ANM

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE” , se arată în informarea transmisă de ANM.

Pe lângă aceste avertizări, un număr de 22 de județe ale țării se află în continuare sub un cod galben ce vizează fenomene meteorologice extreme. Vântul va avea intensificări de până la 70-80 km/h, favorizând astfel apariția furtunilor.