News

Cod roșu de caniculă: maxime de 45 de grade, în Spania. Alertă de călătorie emisă de MAE

Meteorologii au anunțat un cod roșu de caniculă în Spania, în acest weekend, cu maxime de 45 de grade. MAE a emis o alertă de călătorie.
11.08.2023 | 21:35
Cod rosu de canicula maxime de 45 de grade in Spania Alerta de calatorie emisa de MAE
MAE, alertă de călătorie pentru Spania: cod roșu de caniculă, se anunță temperaturi de 45 de grade. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru românii care ajung în Spania. Meteorologii iberici au anunțat cod roșu de caniculă. Urmează un weekend cu maxime de nesuportat.

MAE, alertă de călătorie pentru Spania: cod roșu de caniculă, se anunță temperaturi de 45 de grade

Vremea extremă face ravagii în aproape toate zonele Europei. În ultimele zile, ploile torențiale au lăsat distrugeri masive în Norvegia. S-au raportat aici alunecări de teren, case distruse şi mii de oameni evacuaţi.

ADVERTISEMENT

Mai spre vest, un val de caniculă a pus stăpânire pe Peninsula Iberică. Vineri, Valencia a fost epicentrul căldurii. A fost aici cea mai ridicată temperatură înregistrată în ultimele 24 de ore în Spania: 46,8 grade Celsius. De notat că niciodată nu a fost atât de cald în Valencia.

Arșița rămâne de interes în Spania și pentru acest weekend. O avertizare meteo de ”risc extrem” este în vigoare în anumite părți ale Spaniei, cu temperaturi care vor trece frecvent de 40 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Meteorologii prognozează maxime de 45 de grade la Sevilla, în sud-vestul țării. Turiştii au fost avertizaţi cu privire la alertele puse în aplicare de serviciul meteo spaniol AEMET. Avertismente sunt în vigoare pentru cea mai mare parte a țării, cu categorii inclusiv ”risc”, ”risc important” și ”risc extrem”.

Și românii care ajung în această parte a Europei au primit un avertisment. Vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) i-a informat pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei – Comunitatea Autonomă Andaluzia, că Agenţia Meteorologică locală – AEMET a emis coduri roşu şi portocaliu de caniculă. Alerta e valabilă pentru perioada 11 – 13 august.

ADVERTISEMENT

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

ADVERTISEMENT

MAE recomandă consultarea paginilor web www.meteoalarm.org, sevilla.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români din străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, cu informaţii şi sfaturi de călătorie”, se arată pe site-ul MAE.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români