Sport

Comandantul CSA a anunțat că nu s-a semnat contractul de inchiriere. Gigi Becali i-a dat replica. Update

Comandantul CSA Steaua, Ștefan Bichir, a vorbit pe larg despre negocierile dure cu FCSB. Gigi Becali i-a dat replica.
14.07.2023 | 17:28
Comandantul CSA a anuntat ca nu sa semnat contractul de inchiriere Gigi Becali ia dat replica Update
Comandantul CSA Steaua București, dezvăluiri despre contractul cu FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
14-07-2023
14:33

Gigi Becali, replică pentru comandatul CSA Steaua

Gigi Becali îi răspunde lui Ștefan Bichir și spune că nu se pune problema ca FCSB să nu semneze contractul din cauza clauzei pentru gazon: „Am înțeles că s-a rezolvat, clauzele din contract nu sunt niște lucruri deosebite. Ei vor să-și asigure investiția pe care au făcut-o. E adevărat, e chestiunea cu asigurarea, dar nu e o problemă. E normal să o plătim noi, dacă se întâmplă ceva.

Chestiunea cu gazonul iar nu e o problemă, au pus ei un milion, nu știu. Vali Argăseală mi-a zis că nu e niciun fel de problemă, s-a înțeles cu oamenii și o să găsim o formulă. Ne asumăm noi responsabilitatea ca ,dacă se strică gazonul, să-l refacem noi.

Nu sunt piedici! Dar cred că lor le e frică de Talpan. Dar oamenii sunt de bună-credință, vă spuneam dacă nu era așa”, a declarat patronul FCSB, la Digi Sport.

Comandantul CSA Steaua s-a opus închirierii stadionului pentru FCSB, însă a fost nevoit să respecte decizia luată la nivelul Ministerului Apărării. Ștefan Bichir a vorbit pe larg despre negocieri.

Comandantul CSA Steaua: „În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis, îl semnăm și noi”

Comandantul CSA Steaua a dezvăluit care e stadiul negocierilor cu FCSB, după ce Gigi Becali a dezvăluit FANATIK că nu se pune problema ca FCSB să plătească o garanție de un milion de euro: „Nu este niciun secret, contractul încă nu s-a semnat. A fost o comisie de negociere la nivelul clubului, prin care s-a stabilit tariful de folosire.

ADVERTISEMENT

În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis şi pe care l-am renegociat, îl semnăm şi noi fără probleme. Problema nu este la noi, este la dumnealor”, a declarat Ștefan Bichir, potrivit Agerpres.

Comandantul CSA Steaua a dezvăluit că „militarii” sunt obligați de lege să stipuleze o garanție: „Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion.

ADVERTISEMENT

Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil”.

Ștefan Bichir, lămuriri cu privire la polița de asigurare: „Doar în cazul în care se deteriorează iremediabil”

Ștefan Bichir a dezvăluit de ce a solicitat o garanție celor de la FCSB: „Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil.

ADVERTISEMENT

Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului. Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma. Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului, ca să fim siguri că gazonul va fi înlocuit.

FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această clauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale”.

ADVERTISEMENT

„Una e dacă joacă cu Dinamo și alta cu Botoșani”

Ștefan Bichir a explicat de ce Steaua vrea să își ia măsuri suplimentare, ținând cont că FCSB – Dinamo e un meci cu grad mare de risc: „Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare corect pentru ambele părţi, atât pentru FCSB, cât şi pentru noi. Practic, această poliţă îi protejează pe cei de la FCSB din punctul nostru de vedere. Ne protejează pe noi, dar şi pe ei.

Noi suntem puşi ca prin acest contract să punem la dispoziţie conform legilor bunurile statului şi să le apărăm de o eventuală deteriorare, atât a infrastructurii, cât şi a gazonului, astfel încât să le putem folosi şi mai târziu.

Şi fiecare meci este tratat în funcţie de complexitatea lui. Şi luăm speţa FCSB. Una este dacă joacă cu Dinamo şi alta dacă ar fi jucat cu Botoşani, spre exemplu. La meciul cu Botoşani poate vin 10.000 de oameni şi atunci preţul de punere la dispoziţie va fi mai mic”.

Cât va plăti FCSB pentru închirierea stadionului Ghencea: „E mai mic tariful de 45.000 de euro”

Ștefan Bichir a dezvăluit de ce FCSB va trebui să plătească mai mult decât FRF pentru stadionul Ghencea: „Şi la Federaţia Română de Fotbal preţul a fost mai mic pentru că au fost mai multe meciuri, a fost un pachet. Dacă mergi să cumperi 1 kg de zahăr sau un bax, preţul ar putea diferi.

Până la semnarea contractului, nu vă pot spune tariful. Vă pot spune că suma este mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal, dar mai mică decât oferta vehiculată în presă de către FCSB, club care a anunţat că plăteşte 45.000 de euro. E mai mic tariful de 45.000 de euro. Datorită gradului de risc al meciului este un pic mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal.

Trebuie să stabilim un aspect legal, noi nu închiriem stadionul, noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. Închirierea ne duce în altă parte, în codul administrativ, unde chiria se face de către administrator prin Hotărâre de Guvern şi licitaţie, deci noi nu îl închiriem.

„Prețul de punere la dispoziție este negociabil”

Noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. În linii mari, nu este nicio diferenţă între FCSB şi Farul Constanţa sau Federaţia Română de Fotbal. Preţul de punere la dispoziţie este negociabil. El pleacă de la un tarif minim care să ne acopere cheltuielile, dar diferă în funcţie de gradul de complexitate. În acest preţ intră toate costurile de operare a stadionului şi utilităţile, noi nu avem ca la Arena Naţională separat, defalcat.

La un meci al nostru vin 5-10.000 de spectatori, şi dacă din 10.000 de oameni merg 5.000 la toaletă, consumă 3000 litri de apă. Dacă merg 32.000 de oameni cât are capacitatea stadionul, este alt consum. Aşadar, fiecare caz îl tratăm particular. Şi Farul va fi tratată la fel.

Nu pot anticipa eu dacă vor fi incidente sau nu pe stadion. La un meci de fotbal este posibil orice, nu pot anticipa reacţia spectatorilor, dar eu am încredere că forţele de ordine îşi vor face datoria. Noi pe stadion nu am avut niciodată probleme până acum”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,65 este cota pentru „ambele echipe înscriu și peste 2,5 goluri” la meciul FC U Craiova 1948 – FCSB

ADVERTISEMENT