News

Compania care i-a furnizat bijuterii lui Carmen Iohannis a fost dată în judecată. Motivul pentru care s-a ajuns la tribunal

Carmen Iohannis a purtat bijuteriile la un eveniment organizat în Germania, unde l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis.
15.06.2023 | 13:53
Compania care ia furnizat bijuterii lui Carmen Iohannis a fost data in judecata Motivul pentru care sa ajuns la tribunal
Carmen iohannis a purtat bijuterii ale companiei Malvensky, deținută de Malvina Cservenschi Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Malvina Cservenschi
ADVERTISEMENT

La ultima vizită în străinătate, efectuată pe 3 iunie, Klaus Iohanins a călătorit în Germania, la Dusseldorf, unde i s-a înmânat Premiul Civic German, conferit de Fundația Civică Bad Harzburg.  La eveniment, Carmen Iohannis a etalat un inel și un colier, ambele din aur alb și de 18 carate. Bijuteriile, în valoare de 50.000 lei, proveneau de la compania Malvensky, deținută de Malvina Cservenschi, fostă  prezentatoare de televiziune care s-a lansat în afaceri de mai bine de zece ani.

Firma a fost dată în judecată de o angajată concediată

”Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”, s-a scris pe contul de facebook al companiei. “Bijuteriile au fost returnate creatorului la revenirea în țară, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată și cu ținutele vestimentare purtate de Prima Doamnă. Nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării bijuteriilor respective”, a precizat Administrația Prezidențială pentru G4media.

ADVERTISEMENT

Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul firmei Malvensky Corporation SRL. Conform informațiilor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, compania Malvinei Cservenschi a fost dată în judecată, la Tribunalul București, pe 5 iulie 2022, dosarul având drept materie „litigii de muncă” și drept obiect „contestație decizie de concediere”.

Dosarul a fost înregistrat la Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Practic, o angajată a Malvensky Corporation SRL, P.D., are în proces calitatea de reclamant, iar compania de bijuterii figurează ca pârât. La primul termen, din 22 septembrie 2022, s-a amânat pronunțarea „pentru data de 06.10.2022, aceasta urmând a se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”.

ADVERTISEMENT

Pe 6 octombrie 2022, judecătorii i-au dat câștig de cauză angajatei care a fost concediată de Malvensky Corporation SRL: „Admite contestaţia. Anulează Decizia nr. 84/03.06.2022 emisă de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia și postul deţinut anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamantă a unei despăgubiri egală cu drepturile salariale indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data concedierii și până la efectiva reintegrare. Ia act că reclamanta a solicitat acordarea cheltuielilor de judecată pe cale separată”.

Apelul se va judeca pe 20 septembrie 2023

„Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul București Secția a VIII-a. Pronunțată azi, 06.10.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.”, se mai menționează în hotărârea judecătorilor.  Pe 24 noiembrie 2022, Malvensky Corporation SRL a declarat apel, iar dosarul a fost înregistrat, pe 11 februarie 2023, la Curtea de Apel București.

ADVERTISEMENT

Primul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 20 septembrie 2023, la mai bine de șapte luni de la înregistrarea acestuia. Malvensky Corporation SRL a fost înființată în 2012, administratorul firmei fiind Malvina Cservenschi. Rezultatele financiare ale companiei au fost în creștere constantă, conform datelor de la Ministerul de Finanțe, consultate de FANATIK.

Astfel, profitul net din 2012 a fost de doar 48.392 lei, apoi a crescut la 126.222 lei (în 2013), 474.695 lei (în 2014), 468.412 lei (în 2015) și 620.754 lei (în 2016). În 2017 a fost un recul, când profitul a fost de 192.954 lei, dar apoi compania s-a redresat și a bifat profituri de 1.036.182 lei (în 2018), 395.253 lei (în 2019) și 1.005.714 lei (în 2020).

ADVERTISEMENT

În 2022, firma a bifat pierdere pentru prima oară

Cel mai bun an al Malvensky Corporation SRL a fost 2021, când firma a bifat un profit net de 1.666.038 lei, la o cifră de afaceri de 14.338.477 lei. Ultimele rezultate financiare, valabile pentru 2022, arată că firma de bijuterii a înregistrat pentru prima oară pierdere, de 269.863 lei, în condițiile în care s-a bifat o cifră de afaceri record de 15.224.232 lei.

La început, produsele firmei au fost vândute pe internet, prin intermediul unui magazin online, iar în 2017 s-a inaugurat primul magazin fizic, de pe strada Paris din București. În noiembrie 2020, Malvensky a devenit Casa de Bijuterii Malvensky și s-a mutat într-o casă interbelică de pe bulevardul Lascăr Catargiu.

„Misiunea Malvensky este de a aduce la viață simboluri și tradiții prin crearea de bijuterii din aur cu diamante, onorând toate emoțiile și conexiunile umane. Ceea ce creăm este autentic, tradițional, etern. Fiecare piesă vorbește din inimă și se adresează amprentei emoționale a oamenilor, devenind un obiect prețios pe care aceștia îl apreciază pentru semnificația sa personală. Ceea ce ne definește sunt pasiunea, eleganța și valorizarea fiecărei emoții umane și fiecare piesă devine astfel o moștenire, un talisman ce poate fi transferat generației următoare”, se arată pe site-ul oficial al companiei.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români