News

Compania Ford a anunțat plecarea din Rusia. Mercedes-Benz își va vinde și ea acțiunile

Continuă plecările marilor companii internaționale din Rusia. Americanii de la Ford au anunțat că și-au vândut pachetul de acțiuni. O decizie similară va fi luată de Mercedes-Benz.
26.10.2022 | 22:30
Compania Ford a anuntat plecarea din Rusia MercedesBenz isi va vinde si ea actiunile
Constructorul american Ford s-a retras definitiv din Rusia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Americanii de la Ford Motor Co. au anunţat, miercuri, retragerea oficială și definitivă de pe piața comercială din Rusia.

Constructorul american Ford s-a retras definitiv din Rusia

Constructorul auto şi-a vândut participaţia de 49% pe care o deţinea la societatea mixtă Sollers Ford. Mai exact, asta înseamnă finalizarea procesului de ieşire de pe piaţa din Rusia, transmite Finance Yahoo.

ADVERTISEMENT

Un ofițer de presă de la Ford a precizat că pachetul de acţiuni Sollers Ford va fi transferat în schimbul sumei de un euro.

Acesta a ținut să sublinieze faptul că grupul american va păstra opţiunea de a răscumpăra acţiunile în decurs de 5 ani, ”în cazul în care situaţia globală se va schimba”.

ADVERTISEMENT

Afacerile derulate de Ford în Rusia nu au fost impresionante în ultimii ani. Ba mai mult, ele au fost diminuate treptat pe parcursul ultimilor trei ani.

Datele oficiale spun că, în 2021, au fost vândute doar 22.000 de vehicule marca Ford în această țară, cifră care include şi automobilele marca Ford produse de companiile afiliate.

ADVERTISEMENT

Încă din 2019, Ford a anunțat că închide două fabrici de asamblare și o fabrică de motoare din Rusia. Tot în urmă cu trei ani, compania și-a restructurat investiția în Rusia și a cedat controlul asupra întreprinderii către Sollers.

Ford ia urma altor companii americane retrase de pe piața din Rusia. Cisco Systems Inc și Nike Inc au plecat din statul est european după ce țările occidentale au impus sancțiuni Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Mercedes-Benz anunță un demers similar

Tot miercuri, și nemții de la Mercedes-Benz au anunțat că se vor se va retrage de pe piața din Rusia.

Compania își va vinde acțiunile filialelor sale industriale și de servicii financiare unui investitor local, conform Reuters.

De-a lungul ultimelor luni, după declanșarea invaziei din Ucraina, și alte mari companii auto au decis să plece din Rusia. Putem enumera aici BMW, Audi, Chevrolet, Cadillac și Nissan.

ADVERTISEMENT
Tags: