Life

Companiile aeriene care te fac să plătești mai mulți bani pentru un zbor fără să îți dai seama. Cum să te ferești de ele

Companiile aeriene care apelează la trucuri pentru a te face să dai mai mulți bani pe o călătorie cu avionul. Cum să le eviți?
27.07.2023 | 17:40
Companiile aeriene care te fac sa platesti mai multi bani pentru un zbor fara sa iti dai seama Cum sa te feresti de ele
La ce strategii apelează unele companii aeriene ca să plătești mai mult pe un bilet. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Este sezonul în care călătorim cel mai mult cu avionul, deoarece ne dorim să ne bucurăm de vară și de concediu într-o vacanță pe meleaguri străine. Unele companii aeriene profită de situație și adaugă costuri mari biletelor, fără ca să-ți dai seama. Cum să nu cazi în capcană?

Ce companii aeriene îți percep un cost mai ridicat pe un bilet, deși poate părea ieftin. Trucul prin care păcălesc

Fiți precauți în acest interval la zborurile pe care le aveți. De ani buni se decurge la o tactică de a atrage cât mai mulți călători, cu tarife mici, care de fapt sunt mari. În același timp se introduc taxe suplimentare, care de cele mai multe ori sunt percepute pentru motive greu de înțeles.

ADVERTISEMENT

Experții au constatat că firmele cu buget redus apelează la metode de a solicita bani pentru fiecare detaliu referitor la rută. De exemplu, prețuri în plus pentru alegerea locului sau pentru bagajele de mână. Astfel, prețul poate crește cu ușurință.

”Oboseala decizională” se numește unul dintre trucurile companiilor aeriene. Adică să determini clientul să cheltuiască mai mult decât și-a propus, prin a-i oferi o mulțime de variante de călătorie, ce par a fi avantajoase. Unii vor spune ”Da!” aproape la toate dorindu-și să-și achiziționeze cât mai rapid un bilet.

ADVERTISEMENT

”A rezerva un zbor este mai costisitor decât ți-ai imaginat (…) ia în considerare rezervarea zborurilor într-un moment în care nu te grăbești (…)”, este specificat într-o analiză a publicației Financial Review.

Cait Lamberton este de acord cu faptul că multe companii aeriene folosesc ”oboseala decizională și i-a îndemnat pe pasageri să nu cadă în capcana ofertelor, cu toate că pot părea și sfaturi foarte utile. În urma unor cercetări s-a observat că Ryanar este una dintre companiile aeriene care au costuri suplimentare, care să acopere contravaloarea biletului per total.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu este exclus și ca prin taxele în plus să se ajungă și la un preț mult mai mare decât ar fi trebui să valoreze biletul. John Grant, analist pe zona de călătorii aeriene la OAG, a declarat pentru Telegraph că este mai profitabil pentru companii să aibă prețuri în plus.

”Fără îndoială, sa dovedit a fi o formă foarte profitabilă de generare de venituri. Unele companii aeriene low-cost generează acum mai multe venituri per pasager din „venituri auxiliare” decât tariful real.”, a explicat și John Grant.

ADVERTISEMENT

Cum să nu cazi în capcana costurilor ”mici” ale companiilor aeriene

Specialiștii îi îndeamnă pe pasageri să renunțe la a alege servicii suplimentare, dacă nu vor să se trezească plătind mai mult decât ar fi trebuit. De exemplu, în loc de a accepta masa din avion, își pot lua cu ei pachet sau doar un simplu bagaj de mână.

ADVERTISEMENT