Life

Condimentul banal care te scapă de mucegaiul de la fereastră. Soluția este rapidă, eficientă și ieftină

Cum să scapi de mucegai fără prea mult efort. Condimentul care face minuni se regăsește în bucătăriile tuturor românilor
10.12.2023 | 21:50
Condimentul banal care te scapa de mucegaiul de la fereastra Solutia este rapida eficienta si ieftina
Cum să scapi de mucegai fără prea mult efort Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În sezonul rece, unul dintre cei mai mari inamici ai curățeniei și sănătății este mucegaiul. Acesta apare, de obicei, în locurile umede și este extrem de greu să mai scapi de el. Odată infiltrat în casă, eliminarea lui poate fi un adevărat coșmar.

Cum să scapi de mucegaiul de la geamuri fără să folosești substanțe toxice

Mucegaiul dă bătăi de cap multor oameni. De obicei, cu această problemă se confruntă cei care au un anumit grad de umiditate în casă. Mucegaiul se răspândește foarte repede și este extrem de periculos dacă nu este îndepărtat la timp.

ADVERTISEMENT

De obicei, majoritatea persoanelor apelează la soluții profesionale de curățat. Deși promit marea cu sare, de cele mai multe ori, mucegaiul revine mai repede decât te-ai aștepta.

Nu multe persoane suportă soluțiile chimice de curățat mucegaiul. Acestea sunt extrem de puternice și pot declanșa alergii severe celor care stau în preajma lor. Dar, pentru aceste persoane și nu numai, există o soluție mult mai practică.

ADVERTISEMENT

Puțini sunt cei care știu că mucegaiul poate fi curățat cu ajutorul unui îngredient banal. Sarea poate face minuni în caz de mucegai, iar metoda a fost deja testată de zeci de internauți.

Metoda este foarte sigură pentru familiile cu copii și animale de companie

Pe internet, s-a generat o adevărată polemică pe baza îndepărtării de mucegai. Mai mulți internauți au spus că au testat metoda cu sarea pusă în geam și a dat roade. Ba chiar mai mult decât s-ar fi așteptat.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita formarea de mucegai, este foarte importantă eliminare principalei probleme. Și anume, umiditatea și condensul care se formează pe geamuri din cauza diferenței de temperatură.

O anumită cantitate de sare plasată pe pervaz absoarbe condensul ca prin minune. Însă, aceasta trebuie plasată cu multă grijă, mai ales în casele unde există animale de companie. Din curiozitate, acestea o pot mânca și poate avea probleme serioase.

ADVERTISEMENT

Sarea în pervaz este recomandată și în casele unde există copii. Pentru a nu fi expuși inhalării de substanțe toxice, aceasta este cea mai bună metodă de a elimina mucegaiul în siguranță.

Sarea nu este suficientă pentru combaterea umidității din casă. Tocmai de aceea, se recomandă ca locuința să fie aerisită în permanență. De asemenea, un dezumidificator este extrem de util în astfel de condiții de umiditate.

ADVERTISEMENT
Tags: