Life

Cum să scapi de mirosul de mucegai. Metoda genială care te poate scăpa de această problemă

Cum poți să elimini ușor mirosul de mucegai. Trucul genial care te poate ajuta să scapi de această problemă deranjantă.
26.10.2023 | 23:31
Cum sa scapi de mirosul de mucegai Metoda geniala care te poate scapa de aceasta problema
Cum poți să scapi de mirosul de mucegai. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Mirosul de mucegai este o problemă care le dă multor persoane bătăi de cap, mai ales în această perioadă. Din fericire, există o metodă eficientă prin care poți scăpa de ea.

Metoda eficientă care te scapă de mirosul de mucegai

Mirosul de mucegai este pentru unele persoane o problemă foarte frecventă, mai ales în perioada de toamnă, când gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă și le depozitează în cămară sau pivniță.

ADVERTISEMENT

Dacă atunci când mergi să iei din borcanele cu dulceață, gem sau murături te lovești de mirosul înțepător, atunci poți da o șansă metodelor următoare de a scăpa de această problemă.

Specialiștii sunt de părere că principala cauză a mucegaiului este nivelul ridicat de umiditate. Astfel că, dacă încăprerea în care obișnuiești să depozitezi conservevele este în interiorul locuinței, trebuie să începi prin a curăța toate suprafețele afectate.

ADVERTISEMENT

Înlătură urmele lăsate de mucegai și apoi elimină pe cât posibil sursele de umiditate. Poți chiar să amplasezi în cămară un dezumidificator, precum și un purificator ce nu consumă multă energie electrică.

Ce faci atunci când cămara este anexată locuinței

Totuși, dacă pivnița sau cămara în care s-a format în afara locuinței, atunci trebuie să ai grijă atât de sursele de umiditate atât din interiorul încăperii, cât și din afara acesteia.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, specialiștii recomandă să creezi o pantă în apropierea acesteia, astfel încât terenul din apropierea casei să fie înclinat. În acest fel, apa nu va rămâne lângă perete.

În apropierea beciului se va crea un sistem de drenaj, iar sursa principală a umidității va fi îndepărtată, ceea ce înseamnă că va dispărea mucegaiul și mirosul său înțepător.

ADVERTISEMENT

Totodată, trebuie să fii atent și la țevile de scurgere, dacă acestea se află montate în apropierea cămării sau a pivniței, pentru a preveni ca apa să se înfiltreze și să apără pe viitor mucegaiul.

ADVERTISEMENT
Tags: