Life

Condimentul pe care trebuie să-l pui în omletă. Are un efect fantastic asupra organismului, te menține în cea mai bună formă

Ce condiment să adaugi în omletă pentru a fi delicioasă. Nu doar că are gust bun, dar are și efecte benefice asupra organismului și te menține în formă.
23.04.2024 | 18:18
Condimentul pe care trebuie sal pui in omleta Are un efect fantastic asupra organismului te mentine in cea mai buna forma
Ce să pui în omletă pentru a fi delicioasă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă îți place omleta, trebuie să adaugi în rețetă și un condiment care va schimba totul, de la gust și până la starea ta. Are efect benefic asupra sănătății și te ajută să te menții în formă.

Condimentul pe care să-l adaugi în omletă. Schimbă totul

Omleta este unul dintre preferate ale românilor, mai ales atunci când vine vorba de micul dejun. În timp ce ouăle sunt o sursă importantă de proteine, acestea au și un gust delicios.

ADVERTISEMENT

Iar dacă adaugi și condimente, aceasta va fi și mai gustoasă. Există, însă, un ingredient banal, pe care nu mulți se gândesc să-l folosească la omlete și care face minuni pentru organism. 

Este vorba despre cimbru, care este bogat în vitaminele A, C și B. Astfel, o porție de 100 de grame de frunze proaspete de cimbru aduc organismului un aport de 160 miligrame de vitamina C.

ADVERTISEMENT

Totodată, cimbrul este o sursă importantă de mangan, magneziu, zinc, potasiu și fier. Asupra sănătății, condimentul are o mulțime de efecte pozitive, de aceea este recomandat să-l adaugi în omletă.

Ce beneficii are cimbrul

Inclus în dieta zilnică, cimbrul poate chiar să reducă anxietatea, deoarece se consideră că are efecte anxiolitice. Pe de altă parte, condimentul fortifică sistemul imunitar.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, acționează și asupra producției de colagen, o substanță esențială în regenerarea și repararea țesuturilor, mușchilor și vaselor de sânge. Cimbrul, conform studiilor, are efect cancerigen.

Extractul de cimbru reduce tensiunea arterială și poate fi folosit chiar ca un înlocuitor pentru sare, pentru a asezona omleta sau orice alt fel de mâncare favorit. Iar printre efectele sale se numără și cele antioxidante.

ADVERTISEMENT

Printre beneficiile pe care cimbrul le are asupra organismului se mai numără: gestionarea dermatitei atopice, are proprietăți antifungice și antiinflamatorii, tratează problemele respiratorii, tratează disbioza intestinală, calmează durerea și spasmele. Totodată, este benefic pentru igiena orală și afte bucale și stimulează circulația, notează doc.ro. 

ADVERTISEMENT