Un condiment care pot face minuni împotriva bolilor. Unul dintre acestea este recomandat și de Preotul Siluan, de la Mănăstirea Rohia. Efectele condimentului sunt cât se poate de benefice, pentru inimă, creier și alte organe care au de suferit din cauza unui stil de viață nesănătos.
Preotul de la Mânăstirea Rohia din Maramureș face o serie de recomandări cu privire la folosirea unui condiment anume. Ieftin acum, dar extrem de prețuit încă din antichitate, gustos din cale afară, el ar face minuni și pentru sănătatea noastră, a tuturor.
Scorțișoara, condimentul despre care vorbește monahul Siluan de la Mănăstirea Rohia, conform Exquis.ro, face minuni în mai multe direcții. Astfel, el poate fi folosit pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor. În acest fel, sănătatea inimii și cea a ficatului este îmbunătățită.
Dar scorțișoara nu ajută doar pentru prevenirea crizelor cardiace sau hepatice. Mai mult, ajută în procesul de stimulare ale secrețiilor bilei, reglează tranzitul intestinal și combate constipația, în acest fel ameliorând simptomele de colon iritabil.
Conform datelor publicate de sursa citată, scorțișoara ar avea efect și împotriva cumplitei boli Alzheimer. Mai exact, fiind un fortifiant cu spectru larg, ea inhibă crearea substanțelor care distrug neuronii. De asemenea, scorțișoara ar avea efect antifungic și antibacterian.
Scorțișoara, în mod natural, provine din coaja unui copac. Prezentată sub formă de tubulețe sau de pulbere, condimentul poate fi servit sub mai multe forme. Efectul maxim, susține revista care îl citează pe preotul Siluan de la Mânăstirea Rohia este în momentul în care se prepară într-un anumit fel.
Astfel, rețeta care asigură scăderea cu o treime a colesterolului este ușor de realizat, de oricine, acasă. Mai exact, se fierbe jumătate de litru de apă, se adaugă o lingură cu frunze uscate de afin și se lasă la infuzat. Între timp, se pun într-un bol trei lingurițe de scorțișoară amestecate cu tot atâtea de miere și se amestecă până se omogenizează.
Cele două preparate se servesc împreună, de-a lungul unei zi, preparatul de scorțișoară cu miere fiind servit la intervale regulate, câte o lingură. Tratamentul se face o dată pe săptămână, de-a lungul a trei luni. Apoi, obligatoriu, se face pauză o lună și dacă este nevoie, se reia. În acest fel, colesterolul va scădea cu 30%.
De asemenea, pentru a trata problemele bacteriene ale stomacului și pentru a fluidiza sângele, scorțișoara este extrem de utilă. Gustosul condiment se prepară simplu. Se pune o cană de apă fiartă la infuzat cu ceai verde și se adaugă o jumătate de linguriță de scorțișoară.
Se strecoară și se bea. Tratamentul trebuie urmat timp de 30 de zile și, spune preotul de la Mănăstira Rohia, va face minuni în ceea ce privește fluidizarea sângelui și problemele stomacului. În plus, va scădea și cantitatea de zahăr din sânge și va crește producția de insulină a corpului.