Life

Omleta bunicii, cel mai gustos mic dejun. Cum se prepară rețeta copilăriei

Cum faci omleta bunicii, cel mai gustos mic dejun. Rețeta copilăriei este ușor de preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
27.10.2023 | 09:48
Omleta bunicii cel mai gustos mic dejun Cum se prepara reteta copilariei
Rețeta de omletă așa cum o făcea bunica. Sursa foto: Freepik/timolina
ADVERTISEMENT

Cum să prepari omleta bunicii, care îți amintește de copilărie. Rețeta este simplă și ai nevoie de puține ingrediente. Va fi un mic dejun copios, care îți asigură doza de energie.

Rețeta copilăriei, omleta bunicii. Cum o prepari ca să-ți iasă bună

Printre cele mai consumate preparate de la micul dejun se numără omleta, care se mănâncă în diferite moduri, după gusturile fiecărei persoane. Indiferent dacă îți place simplă, cu brânză sau cu legume, este un preparat delicios, care îți oferă energie la primele ore ale zilei.

ADVERTISEMENT

O rețetă de omletă pe care multe persoane o preferau în copilărie este cea cu cârnați, exact așa cum o făcea bunica. Dacă vrei să te bucuri, din nou, de gustul ei, o poți prepara la tine acasă și totul e foarte simplu.

Trebuie doar să ai la îndemână câteva ouă, o roșie și niște felii de cârnați, iar omleta îți va aminti de gustul copilăriei. Iată lista completă cu ingredientele de care ai nevoie:

ADVERTISEMENT
  • 6 ouă
  • o roşie
  • 30 g cârnaţi
  • sare
  • piper negru
  • o lingură de unt

Cele șase ouă se bat împreună cu sarea și cu piperul. După ce termini de bătut, amestecul de împarte în două părți egale. Prima parte se toarnă într-o tigaie încălzită, pe care o ungi cu puțin ulei.

Pe omleta din tigaie se pun câteva felii subțiri de cârnați și roșii proaspete. Omleta nu trebuie întoarsă, ci se lasă pentru a se prăji bine. Se împăturește apoi în patru, după care se servește fierbinte.

ADVERTISEMENT

Se procedează în același mod și pentru cealaltă jumătate de omletă. În funcție de preferințele tale, poți adăuga și niște brânză sau cașcaval, notează dcnews.ro.

Ce să pui în omletă ca să-ți iasă pufoasă

De multe ori, atunci când faci omletă, aceasta nu iese pufoasă, deși încerci să faci totul ca la carte. Dacă vrei să te asiguri că preparatul are textura dorită, atunci trebuie să ții cont de un truc important, pe care și marii bucătari îl folosesc.

ADVERTISEMENT

Laptele nu ajută atât de mult dacă îți place ca omleta să fie pufoasă, ci smântâna. Laptele face ca textura să fie doar mai cremoasă, în schimb, după cum a explicat Joanna Saltz.

Mulți oameni adaugă lapte în ouă, înainte de a le pune în tigaie. Dar smântâna oferă aceeași textură cremoasă”, a spus aceasta, potrivit tastingtable.com.

ADVERTISEMENT